Staalboor met drie snijkanten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Staalboor met drie snijkanten

Mapal Tritan staalboor.

Met de nieuwe Tritan-Drill-Steel boor van Mapal kan kostenbesparend geboord worden. Dit komt onder andere doordat deze boor drie snijkanten heeft. Met de nieuwe boor worden oscillerende bewegingen voorkomen door de drie afzonderlijke beitelrandsegmenten die het Tritan-Drill-Steel op een zekere manier centreren.

Eerder werden boren met twee snijkanten met een vlakke beitelrand gebruikt voor het boren van staal. De vereiste rondheid en cilindervorm van de boring was niet gegarandeerd vanwege een oscillerende beweging langs de rand van de beitel. Bovendien stonden de snijranden en de geleidende afschuiningen bloot aan hoge mechanische belastingen.

Stabiele snijkanten

De staalboor is robuust en heeft een volledig nieuw hoofdsnijontwerp. En heeft daardoor heel stabiele snijkanten die de mechanische belastingen verminderen. De coating is ook speciaal aangepast voor het bewerken van staal. Op deze manier wordt de slijtvastheid aanzienlijk verhoogd. Het resultaat hiervan is zeer lange standtijd. Snelle en betrouwbare spaanafvoer wordt bereikt door de vorm van de hoofdsnijkant die zorgt voor korte, stevig gerolde spanen en geslepen spaangroeven.

Schuine boringen

Net als de Tritan-Drill-Uni voor universeel gebruik, is de Tritan staalboor ook geschikt voor gebruik in moeilijke boorsituaties, bijvoorbeeld voor dwarsboringen of hellende ingangen met boring. Schuine boringen tot 12 ° met een lengte van 5xD kunnen bijvoorbeeld zonder probleem worden gerealiseerd. De Tritan-Drill-Steel is beschikbaar in de diameters 4 tot 20 mm in ontwerpen van 3xD, 5xD, 8xD en 12xD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven