Nieuws

SSAB lanceert Strenx 1100 Plus stripstaal

Strenx 1100 Plus.
Strenx 1100 Plus.

Staalproducent SSAB lanceert de nieuwe Strenx 1100 Plus stripstaal, constructiestaal voor hef- en geavanceerde constructies. Dit is een warmgewalst, hoogwaardig staal met goede laseigenschappen en las- en buigprestaties. De geavanceerde, verbeterde lasnaadsterkte voor bandstaal draagt bij aan lichtere, maar sterkere apparatuur met verhoogde prestaties in de hef- en transportsector.

Als onderdeel van het 1.100 MPa-assortiment Strenx-prestatiestalen is Strenx 1100 Plus een nieuw warmgewalst, hoogwaardig staal met goede laseigenschappen en uitstekende las- en buigprestaties.

Laszwakheden vrijwel geëlimineerd

Traditioneel gelaste lasnaden kunnen zwakke schakels vormen in constructiestaal van hoge kwaliteit. Maar met Strenx 1100 Plus worden dergelijke laszwakheden vrijwel geëlimineerd omdat de sterkte-, rek- en stootvastheidseigenschappen van het gelaste gebied voldoen aan de minimale garanties van het basismateriaal, stelt de staalproducent.

De optimale combinatie van sterkte en taaiheid van het gelaste en door warmte beïnvloede gebied biedt een groot voordeel voor het ontwerpproces. Het ontwerp kan gebaseerd zijn op dezelfde minimale statische sterkte voor de gehele toepassing, afhankelijk van de ontwerpregels.

Hoger en verder reiken

Strenx 1100 Plus is geschikt voor hijsapparatuur, zoals kranen, maar ook voor lichtere transportoplossingen en geavanceerde constructies die in de lasnaden passende sterkte vereisen. Het heeft eigenlijk een hogere sterkte dan in het Strenx 1100 basismateriaal. Dit vertaalt zich volgens SSAB, in kranen die hoger reiken, trailers met meer laadvermogen en vrachtwagens die minder brandstof verbruiken en minder CO2 uitstoten.

De specialist in de markt voor speciale staalsoorten kwam met de nieuwe stripstaal op Bauma China 2018, het evenement in de bouw- en mijnbouwsector in Shanghai. Bezoekers konden onder meer proefmateriaal bestellen voor de officiële productintroductie op Bauma München in april 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven