Spirado ponst met Compact Express • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Spirado ponst met Compact Express

Vorig jaar tijdens de TechniShow in Utrecht stond op de stand van Prima Power een volautomatische ponsnibbelmachine van het type E6X Compact Express. Na de beurs vertrok deze machine naar Spirado in Amersfoort.

Volgens Frank Zitman, manager van Spirado, werd er bij de keuze voor een nieuwe machine niet alleen gekeken naar de machine zelf, ook het ponsproces bij Spirado werd geanalyseerd. “We hebben ook nog overwogen of we niet een lasersnijmachine moesten aanschaffen.” Uiteindelijk viel de keuze op de Prima Power E6X Compact Express

 

Positief width=

Positief kenmerk van de Prima Power E6X Compact Express is het minder omstellen van gereedschap (foto’s Paul Quaedvlieg)

 

Langere standtijd

Een belangrijke feature van de Compact Express was de mogelijkheid om veel gereedschappen en stations in de 20-voudige rotatiekop te plaatsen. “Daardoor hoef je minder vaak de machine om te stellen,” legt Zitman uit. “We hoeven bij plaatdiktes tot 3 mm plaat alleen de ondermatrijzen te wisselen en daar kom je gemakkelijker bij.” Spirado gebruikt de gereedschappen van HPT. Bekijk hieronder een video van de machine in actie:

 

 
Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer informatie over deze machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven