‘Spindelpool’ voor snelle levering onderdelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Spindelpool’ voor snelle levering onderdelen

Opslag van diverse Weiss-onderdelen (foto: Weiss).

Weiss heeft speciaal voor klanten een wereldwijde ‘Spindelpool’. De Siemens-dochter kan, als de Weiss-spindel defect is gegaan of beschadigd is geraakt, snel zorgen voor een vergelijkbare vervanging uit een pool van onderdelen. Onderdelen met een hoge prioriteit, zijn binnen enkele uren (maximaal 4 uur) klaar voor verzending, zodat de machine niet onnodig stilstaat.

Na vervanging gaat de defecte spil naar de revisie om te worden gerepareerd. Daarna wordt deze weer opgeslagen om opnieuw te kunnen worden gebruiken.

Juist opslaan

Het is voor metaalbewerkende bedrijven lastig om zelf reserve spindels of slijtdelen aan te houden, geeft het bedrijf aan. De onderdelen moeten juist worden opgeslagen en geregeld worden getest en onderhouden. Voor onderdelen met kogellagers geldt bijvoorbeeld een opslag in een trillingsarme omgeving, terwijl het smeermiddel voor de lagers geregeld moet worden bewogen en gemengd om de smerende werking te behouden.

Snel en direct inzetbaar

Weiss heeft voor de onderdelen de ideale omstandigheden om ze juist op te slaan, waardoor ze dus, als de nood aan de man komt, snel en direct kunnen worden ingezet. En omdat Weiss wereldwijd actief is, kunnen de vervangende onderdelen voor klanten die een dergelijk contract afsluiten, in een van de nabijgelegen opslaglocaties worden bewaard, zodat de levertijd kort gehouden wordt.

Behalve voor complete spindels biedt Weiss de service ook aan voor de belangrijkste storings- en slijtgevoelige onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven