Spectaculaire plaatsing bij Erba (in timelapse) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Spectaculaire plaatsing bij Erba (in timelapse)

Erba Plaatbewerking in Veenendaal heeft de plaatsing van de nieuwe Amada Fiberlaser in een timelapse vastgelegd. Het was dan ook een spectaculaire operatie, die een hele dag duurde. In de timelapse is dit samengevat tot 1,5 minuut.

De Amada Ensis 3015 AJ (9 kW) weegt 15 ton. Dat maakt dat er veel voorbereiding nodig was om de fiberlasersnijder op de eerste verdieping te kunnen plaatsen.

Plaatsing via het dak

Eerst werd met een hijskraan een deel van het dak van het bedrijfspand gelift. Daarna werd met dezelfde kraan via deze opening de oude plaatlaser uit het pand getakeld.

Vervolgens tilde de hijskraan de nieuwe machine eerst 25 meter over het pand heen. Toen werd de Ensis, eveneens via de bovenkant, naar binnen gebracht en op zijn plek op de eerste verdieping gezet.

Sneller en zuiniger snijden

Met de nieuwe plaatlasersnijder wordt de capaciteit van Erba vergroot. “We innoveren veel, want ons bedrijf groeit hard”, legt eigenaar Erwin van Soest uit. 

“Om aan de vraag voor plaatlaserwerk te kunnen blijven voldoen, hebben wij onlangs deze nieuwe plaatlaser besteld”, vertelt hij. “Met dit nieuwste model kunnen we sneller snijden, met de helft van het energieverbruik van de huidige laser.’

“Daarmee geven we, naast de achthonderd zonnepanelen die al op ons dak liggen, nog meer invulling aan het verduurzamen van ons bedrijf.”

Blijven investeren

Vorig jaar heeft het bedrijf al twee 3d buislasersnijders aangeschaft voor buizen en profielen.

Van Soest geeft aan te blijven investeren in de nieuwste technieken. “Zo houden we ons bedrijf ook interessant voor onze huidige medewerkers. En hopelijk ook voor onze nieuwe, want we zijn altijd op zoek naar enthousiast personeel.”

De Amada Ensis 3015 AJ 9 kW is de eerste die in de Benelux is geleverd. De machine werd geïntroduceerd op de Euroblech in 2018.

Bekijk de timelapse

(bron: Erba Plaatbewerking)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven