Speciale gereedschappen van FMT • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Speciale gereedschappen van FMT

FMT Tooling Systems, een multinational op het gebied van speciale gereedschappen voor de auto-, medische-, en luchtvaartindustrie, liet tijdens de EMO een aantal bijzondere gereedschappen zien.

90% van de gereedschappen die FMT levert zijn speciale gereedschappen, aangepast naar de wensen van de klant. FMT weet zich aan te passen aan de constante vernieuwing van exotische materialen, machines en kwaliteitseisen. Opvallend tijdens de EMO in Hannover waren de multigereedschappen van FMT waarmee meerdere bewerkingen met één gereedschap gedaan kunnen worden.

FMT Tools Automobiel.JPG

Naast multigereedschappen presenteerde FMT lange freesgereedschappen voor de inwendige bewerking van versnellingsbakken. Om te zorgen dat het gereedschap door zijn lengte niet begint te trillen en ook aan het eind zijn rondheid en nauwkeurigheid behoudt (3 micrometer tot 5 micrometer), is het gereedschap met drukgeleidingen uitgevoerd (foto’s: Tim Wentink)

 

Wereldwijd

FMT komt oorspronkelijk uit Portugal maar is inmiddels vertegenwoordigd in 50 landen. Sinds vorig jaar wordt FMT ook in Nederland vertegenwoordigd door MMB Tools uit Zeeland.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven