Spanningen tussen EuroMold en Formnext • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Spanningen tussen EuroMold en Formnext

Metaalprintwerk van Renishaw eind vorig jaar op de EuroMold 2014 in Frankfurt. De EuroMold gaat dit jaar verhuizen naar Düsseldorf. De Formnext is een nieuwe beurs in Frankfurt (foto: Reinold Tomberg)

In Duitsland zijn er de spanningen ontstaan tussen de beursorganisatie Demat en de Messe Frankfurt. Inzet zijn de beurzen EuroMold en Formnext. Beide beurzen staan voor dit najaar op de beursagenda.

Eind vorige maand heeft de Messe Frankfurt in een persbericht laten weten dat de beursorganisatie Demat in gebreke blijft met betalingsverplichtingen. De beurs spreekt over ”die offenen Forderungen im höheren sechsstelligen Bereich”. Al eerder was er op het internet een stellingname te lezen van Demat tegen de Messe Frankfurt.

De inzet lijkt duidelijk: welke Duitse locatie – Düsseldorf of Frankfurt – heeft de beste papieren als locatie voor een beurs voor gereedschapmaken (inclusief additive manufacturing). Van oudsher heeft de EuroMold een sterke positie, maar door de verhuizing van de EuroMold naar Düsseldorf zijn er nu ook in Frankfurt interessante initiatieven ontstaan voor een tooling-beurs. Overigens kan er een ”twee honden vechten om een been”-situatie ontstaan. Dit voorjaar is immers in Stuttgart voor de eerste maal de beurs Moulding Expo georganiseerd. Een volgende editie van deze beurs is gepland voor 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven