Spanklauwen wisselen zonder gereedschap • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Spanklauwen wisselen zonder gereedschap

3-bekken klauwplaten kunnen binnen 60 seconden opnieuw worden omgesteld, stelt Schunk. De dubbele vergrendeling zorgt voor maximale veiligheid, ook als deze niet gespannen is (foto: Schunk).

Schunk heeft het Rapido snelwisselsysteem waarmee spanklauwen in enkele seconden verwisseld worden, zonder dat er gereedschap aan te pas hoeft te komen. Het systeem vermindert de insteltijd voor een volledige set klauwen tot minder dan 60 seconden.

Dankzij de zeer nauwkeurige snelwisselinterface haalt de Rapido een betrouwbare herhalingsnauwkeurigheid van < 0,02 mm voor vele soorten nabewerkingen, aldus Schunk.

Het systeem kan worden gebruikt, ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst.

Het snelwisselsysteem kan zowel voor interne als externe opspanning worden gebruikt. De dubbele vergrendeling zorgt voor maximale veiligheid, ook als deze niet gespannen is.  

Ingebouwd of als retrofit

Rapido kan worden gebruikt op een Schunk-klauwplaat met passende interface. Ook kan het met behulp van een speciaal verloopstuk achteraf op een bestaande klauwplaat worden gebouwd.

“Verschillende klemdiameters, onbewerkte en afgewerkte onderdelen kunnen in een mum van tijd betrouwbaar worden vastgeklemd”, aldus Schunk.

De Rapido spanklauwen kunnen op verzoek individueel worden uitgerust met een rfid-chip, QR-code of individuele labeling. Andere varianten zijn op aanvraag als speciale uitvoering verkrijgbaar.

Met de Schunk Rapido-snelwissel kunnen 3-bekken klauwplaten binnen 60 seconden opnieuw worden omgesteld, stelt Schunk. De dubbele vergrendeling zorgt voor maximale veiligheid, ook als deze niet gespannen is.

VideoGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven