Nieuws

Spanhuls voorkomt uittrekking of beweging

CoroChuck 930 met binnenin de spanhuls met mechanische borgkoppeling (foto: Sandvik Coromant).

Sandvik Coromant introduceert een nieuwe spanhuls voor haar CoroChuck 930 hydraulische spantanghouder met hoge nauwkeurigheid. De spanhuls, ontworpen voor Weldon schachten, is voorzien van een mechanisch vergrendelende koppeling. Dit voorkomt uittrekking of beweging van gereedschap bij het produceren van kostbare componenten of het bewerken met uitdagende snijgegevens.

In de uiterst concurrerende productiesector is het voor een maakbedrijf essentieel er 100% verzekerd van te zijn dat uittrekking bij Weldon schachten niet voorkomt, stelt Mats Backman, global product manager bij Sandvik Coromant.

Dit is zeker van belang bij het produceren van componenten met een hoge toegevoegde waarde, zoals frame- en motorcomponenten in lucht- en ruimtevaart.

“Productie-ingenieurs en managers staan constant onder druk om afkeur te minimaliseren en de winstgevendheid te maximaliseren. Deze gedachten vormden de achtergrond bij de ontwikkeling van de nieuwe spantang”, aldus Backman.

Productiviteit in heavy-duty

De mechanische borgkoppeling functioneert tussen de spantang en de houder, en tussen de spantang en de schacht. Door het vertrouwen dat er geen uittrekking kan optreden wanneer zowel de spantang als de houder zijn geborgd, verhoogt de productiviteit in heavy-duty toepassingen.

Andere voordelen zijn onder andere gemakkelijke assemblage in CoroChuck 930 houders, zowel slanke en HD-versies, terwijl een hoge rondloopnauwkeurigheid is gewaarborgd met cilindrische opspanning van Weldon schachten.

Daarnaast biedt koelmiddeltoevoer door de spantang een veilige en betrouwbare koelmiddeltoevoer naar het gereedschap.

Geen uittrekking

Uiteindelijk zal deze nieuwe oplossing, waarbij de spanhuls is voorzien van een mechanisch vergrendelende koppeling, gunstig zijn voor elke werkplaats die op zoek is naar probleemloos verspanen in zware toepassingen.

Geen uittrekking of beweging van het gereedschap beschermt tegen de mogelijke aanzienlijke kosten van het nabewerken of afkeuren van een duur component.

Uittrekking wijzigt de meetkaliberlengte van het gereedschap tijdens het verspanen, wat leidt tot het creëren van kenmerken met onjuiste afmetingen of botsingssporen.

Praktijkcase

Om een voorbeeld te geven van de mogelijke winst die te behalen is, werd in een praktijkgeval bij een klant de CoroChuck 930 (met de nieuwe spantang) gebruikt voor een freesbewerking op een CNC draai-frees-machine.

Het doel was een dubbele schroef te produceren uit 42CrMo4 gelegeerd staal. Bij snijgegevens van 3220 tpm spiltoerental, 1500 mm/min (590 in/min) voedingssnelheid, 10 mm (0.394 inch) axiale snedediepte (nominaal), en 20 mm (0.787 inch) radiale snedediepte, genereerde de mechanische borgkoppeling een stabiel proces zonder uittrekking. Daarnaast nam de productiviteit toe dankzij een langere gereedschapslevensduur.

De nieuwe spanhulzen zijn beschikbaar voor een assortiment van gangbare Weldon schachtmaten. Accessoires omvatten montagegereedschappen en ankerschroeven.

Kijk voor meer informatie op https://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/corochuck_930/pages/default.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven