Spaancontrole in sleuven tot 15 mm • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Spaancontrole in sleuven tot 15 mm

De Corocut wisselplaten maat R van Sandvik Coromant zijn nu voorzien van een nieuwe GM-geometrie voor meer spaancontrole bij zware sleufbewerkingen. Deze wisselplaat biedt een speciale snijwerking waarmee spanen worden gevormd en smaller worden gemaakt zodat deze op de meest efficiënte wijze uit de sleuf kunnen worden verwijderd.

Een effectieve spaanafvoer is altijd een groot probleem geweest bij zware sleufbewerkingen, aangezien continu het risico bestaat dat spanen gaan vastzitten met een negatief effect op de breedtetolerantie of soms zelfs het gereedschap kan breken. Dankzij de nieuwe GM-geometrie  van Sandvik kunnen diepe sleuven in een doorlopende aanzetbewerking worden gesneden en kan er veel metaal worden verwijderd zonder dat het gevaar bestaat dat het gereedschap of het oppervlak van het onderdeel beschadigd raakt.

 

Geïntegreerde koelfunctie

Net als bij alle sleufbewerkingen verdient het de voorkeur om koelmiddel direct op de sleuf te richten, omdat dit de afvoer van spanen ten goede komt. Een gereedschaphouder of snijkop met geïntegreerde koelfunctie wordt aanbevolen, terwijl voor het maken van sleuven in vervormbaar of vezelig materiaal hogedrukkoeling duidelijk een meerwaarde biedt. De Corocut wisselplaten maat R met GM-geometrie zijn verkrijgbaar in breedtes van 12 mm, 12,7 mm en 15 mm. Met een aanbevolen voeding van 0,15 mm/omw tot 0,5 mm/omw zijn de eerste keuzes onder andere: GC1125 voor ISO-P- en ISO-N-materiaal; GC1125 voor ISO-M; GC4225 voor ISO K; en GC1105 voor ISO-S.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven