Soraluce draait aan stilstaande flens • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Soraluce draait aan stilstaande flens

Bij draaien roteert het werkstuk en staat de beitel stil. Meestal. Het kan ook anders. Het werkstuk staat dan stil en de beitel draait om het werkstuk. Dat dit goed uitvoerbaar is op een eigentijds bewerkingscentrum liet Soraluce onlangs zien tijdens de Metav 2012 in Düsseldorf (D).

Een lijvig buisdeel met een schuinstaande flens is een voorbeeld van een werkstuk dat zich niet zo gemakkelijk laat inspannen op een draaimachines. Maar dankzij de meerassige, simultane CNC-besturingen zijn dit type werkstukken tegenwoordig goed te werken op een bewerkingscentrum. Zie ook de video hieronder bij dit bericht. Soraluce demonstreerde het orbitale bewerken tijdens de Metav op een T25 bewerkingscentrum (foto bij intro van dit bericht).

 

Soraluce width =

Een voorbeeld van een werkstuk dat op een draaimachine minder gemakkelijk op te spannen is om draaiend te bewerken (foto’s: Reinold Tomberg)

 

 
 width =
Ook op de Techni-Show 2012 in Utrecht toonde Laagland van Soraluce een werkstuk met een schuinstaande flens en de kop voor vijfassige frees- en kotterbewerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven