Ga naar hoofdinhoud

SolidWorks introduceert eigen CAM-versie op SWW2017

(foto's: Paul Quaedvlieg)

Deze week introduceert SolidWorks diverse noviteiten en innovaties voor het komende jaar tijdens de SolidWorksWorld 2017 in Los Angeles. Bijzonder is de introductie van SolidWorks CAM, powered by CAM Works. Deze CAM-software wordt compleet geïntegreerd in de ontwerpsoftware van SolidWorks.

De introductie van een eigen CAM-product in SolidWorks mag best bijzonder heten. Het bedrijf werkt immers samen met diverse partners die uitstekende CAM-applicaties bieden. Waarom dan deze integratie? Het antwoord is simpel, de huidige CAM-partners hebben een ‘zetje’ nodig omdat ze zich te weinig bezig houden met MBD (Model Based Definition). Volgens SolidWorks vragen eindklanten steeds meer om MDB, omdat hierin naast alle maatvoering, ook toleranties en oppervlaktenauwkeurigheid vastliggen en ze dit kan helpen op weg naar Smart Manufacturing. In vergelijking met andere CAM-programma’s werd een besparing gehaald tot maximaal 90%

Kosten beter inzichtelijk
Mooi is de eventuele koppeling hierbij met SolidWorks Costing, voorlopig alleen nog beschikbaar als ‘sheet metal’ applicatie voor de plaatbewerking. Maar in de toekomst zal er mogelijk ook een ‘costing’ app komen voor de verspaning, zeker nu ook CAM-software deel gaat uitmaken van SolidWorks. Met de ‘costing’ software wordt het mogelijk dat de engineer die het product ontwikkelt direct kan zien wat het component gaat kosten en bij welke toeleverancier. Door bepaalde variabelen te veranderen kan hij meteen zien welk effect dit heeft op de kostprijs van zijn product.

IoT, IIoT, VR en AR
Ook SolidWorks praat deze week in Los Angeles veel over IoT (Internet of Things), IIoT (Industrial Internet of Things), VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality). Volgens SolidWorks zijn VR en AR het volgende niveau van IoT. Op IIoT-gebied werkt SolidWorks overigens veel samen met automatiseringsbedrijf Rockwell Automation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven