Sodick toont carbon opspantafel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sodick toont carbon opspantafel

Op de EMO 2011 in Hannover toonde Sodick, bekend van de draad- en zinkvonkmachines, een prototype van een nauwkeurige freesmachine. Bijzonderheid aan deze machine, de TT1-400A, is een opspantafel gemaakt van koolstofvezelversterkte kunststof.

De Sodick TT1-400A moet gezien worden als een prototype machine. Sodick, in Nederland vertegenwoordigd door de Ridder in Best, staat bekend als een door technologie gedreven firma. De opspantafel van koolstofvezelversterkte kunststof heeft afmetingen van 600 mm bij 400mm. Grootste voordelen zijn de lage eigen massa van 2 kg en de dunne constructie van het materiaal (10 mm). Hierdoor is de bewogen massa 1/50 ste deel ten opzichte van een normale opspantafel. Ook is de afstand tussen het opgespannen werkstuk en de meetlinialen 50% korter.

 

Sodick TT1-400A op EMO 2011

De Sodick TT1-400A op de EMO was aan bijna alle kanten doorzichtig gemaakt voor een goed zicht op de opspantafel van koolstofvezelversterkte kunststof (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

De TT1-400A heeft een werkbereik van 400 mm bij 250 mm bij 200 mm (X,Y,Z). De X- en Y-as zijn voorzien van lineaire motoren die voor een voedingsnelheid zorgen van tussen de 1 en 30.000 mm/min. De spindel draait maximaal 40.000 toeren. Dankzij de 1 Gbit/sec communicatietechnologie en de nieuwe LN3X CNC-besturing in combinatie met de zeer lichte opspantafel is de TT1-400A een snelle machine.

 

Carbon tafel bij Sodick op EMO

Duidelijk is hier de opspantafel van koolstofvezelversterkte kunststof te zien

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven