Snijrobot voor offshoreconstructie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Snijrobot voor offshoreconstructie

Kranendonk uit Tiel introduceert een flexibele snijrobot waarmee zowel buizen als balken kunnen worden gesneden. Deze buizen en balken worden samengesteld tot delen van offshoreconstructies.

Met het Tube and Beam cutting system van Kranendonk kunnen fabrikanten van offshoreconstructies de meest gebruikte staalprofielen verwerken. Tijdens het laden en lossen aan de ene kant, kan het systeem verder gaan met snijden aan de andere kant. Hierdoor wordt de production flow sterk verbeterd. Het Tube and Beam cutting system kan buizen tot 2.300 mm diameter en balken tot 1.250 mm breedte aan. De robot kan langs grote buizen en balken bewegen en iedere mogelijke snede maken. Naast de hoge flexibiliteit beschikt de snijrobot ook over een nieuw ontwikkeld meetsysteem. In geval van afwijkingen in de buis of balk past de laser gekalibreerde robot zich direct aan.

tube-beam-cutting-900mm

De grote robot snijdt buizen tot 2.300 mm diameter (foto’s: Kranendonk)

 

Software

Het Tube and Beam cutting system beschikt over geavanceerde software. De gekozen strategie om te snijden wordt opgenomen in de instellingen van het systeem. Uitgebreide kennis van robots is niet nodig dankzij de automatische programmering en het gemakkelijk aan kunnen passen van parameters. Daardoor is slechts één operator nodig om het systeem te besturen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven