Snijplaten schroefdraadprofielen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Snijplaten schroefdraadprofielen

Seco Tools introduceert 13 nieuwe snijplaten voor volle schroefdraadprofielen met UNJ- en MJ. Daardoor is nu een compleet gamma UNJ- en MJ-schroefdraadprofielen beschikbaar voor zowel uitwendige als inwendige toepassingen.

De snijplaten hebben profielen met een zeer nauwe tolerantie, voor het maken van nog nauwkeuriger schroefdraad in rvs en hittebestendige nikkel- en titaniumlegeringen. Ook bieden de snijplaten een langere standtijd.

Vooral producenten uit de luchtvaartindustrie zullen blij zijn met de betere procesbetrouwbaarheid en nauwkeurigheid, stelt Seco. Zij kunnen kiezen uit een ruim gamma Seco-schroefdraadsnijplaten.

Jetstream Tooling

Om de vorming van gevaarlijke gekrulde spanen die de productie kunnen verstoren te voorkomen, zijn de nieuwe snijplaten compatibel met de Seco-houders met Jetstream Tooling-hogedrukkoeltechnologie.

Deze houders leveren een geconcentreerde straal koelmiddel onder hoge druk met een hoge snelheid direct naar de positie dicht bij de snijkant. Zo is het mogelijk de spanen te geleiden en in specifieke richtingen van de snijzone af te voeren, legt Seco uit.

Jetstream Tooling kan taaie spanen die bij het schroefdraadsnijden ontstaan, breken bij het bewerken van onderdelen van titanium en vergelijkbare materialen, wat zorgt voor een langere standtijd.

Hogere snijsnelheden

Bij het schroefdraadsnijden in staal en rvs kan deze verbeterde spaancontrole zorgen voor 30 tot 60 procent hogere snijsnelheden, zonder dat de kwaliteit van het schroefdraadoppervlak hieronder lijdt, meldt Seco.

De UNJ-schroefdraadprofielen zijn voor schroefdraad in inches en MJ-schroefdraadprofielen voor de metrische versies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven