Snijkop fiberlaser Salvagnini L3.hd haalt 5g • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Snijkop fiberlaser Salvagnini L3.hd haalt 5g

Salvagnini biedt de fiberlaser L3 nu ook aan in een hoogdynamische uitvoering: de L3.hd. Dankzij extra aandrijvingen kan de snijkop van de vastestof-snijlaser in het XY-vlak in een cirkel van 170 mm versnellen en vertragen met 5 g. De laserlicht gaat met een flexible lichtgeleider naar de snijkop.

Salvagnini biedt de L3.hd snijlaser aan in een  2 kW of 3 kW uitvoering. Omdat het een vaststoflaser is met een veel lagere golflengte, kunnen naast de gebruikelijke materialen als staal, roestvast staal en aluminium ook materialen als koper en messing (zie foto bij intro) tot een dikte van 5 mm goed gesneden worden.

 

Salvagnini EB

De Salvagnini L3.hd zoals gedemonstreerd tijdens de EuroBlech in hal 11. In ons land wordt Salvagini vertegenwoordigd door Mac Kenzie Machines uit Oisterwijk (foto’s: Salvagnini en Reinold Tomberg)

 

Lees meer over de L3.hd en de andere machines die Salvagnini toonde in Hannover (D) toonde in de bijgevoegde Duitstalige PDF:

 

 EuroBLECH2010_Salvagnini.

 

 Salvagnini

 

De L3.hd heeft een bewerkingsoppervlakte van 3038 mm x 1524 mm. De Z-as heeft een slag van 150 mm. Een voordeel van de fiberlaser is het lagere energieverbruik: de 2 kW laser heeft een gemiddeld vermogen van 20 kW nodig en de 3 kW heeft 25 kW nodig

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven