Sneller slijpen dan frezen met iGrinder G7 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sneller slijpen dan frezen met iGrinder G7

De iGrinder G7 is een nieuwe machine in het programma iGrinders van Makino. De combinatie van een vijfassig horizontaal bewerkingscentrum met het Viper slijpproces biedt volgens Makino fantastische oplossingen voor het verspanen van materialen als Inconel, Rene 77 en Hasteloys.

Begonnen in de vliegtuigmotorenbouw, vindt deze Viper-technologie inmiddels haar weg ook bij de productie van turbines voor energieopwekking en diverse medische toepassingen als prothesen enzovoort. De steeds groeiende vraag naar deze combinatie technologie heeft geresulteerd in een nieuwe middenklasser G7 tussen de grote G99 en de veel kleinere G5 iGrinder in.

 

iGrinder width =

De iGrinder G7 van Makino zoals getoond tijdens de EMO Hannover 2011. In ons land wordt Makino vertegenwoordigd door Produtec  (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Gestuurd koelen

Met Viper wordt een slijpsteen toegepast die iets poreuzer van structuur is in combinatie met een tweeassig CNC-gestuurde hogedruk-koelingnozzle. Deze gestuurde nozzle zorgt ervoor dat altijd precies voordat de steen het slijpgebied ingaat er koeling onder hoge druk in de steen gespoten wordt zodat de steen de koeling zelf meenemt het slijpgebied in en daarmee slijpbrand wordt voorkomen. Men kan daardoor voedingen toepassen die tot twintig keer hoger liggen dan bij gewoon kruipslijpen en daarmee dus een twintig keerhogere verspaning realiseren. Gevolg is dat je met Viper sneller slijpt dan je kunt frezen.

 

De video hieronder van Makino toont een iGrinder G5 in actie:

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven