SMTCL zet China in schijnwerper • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SMTCL zet China in schijnwerper

De Chinese machine-leverancier SMTCL (Shenyang Machine Tool Company) toonde begin vorige maand tijdens de Metavak 2011 in Hardenberg maar liefst drie grote CNC-machines. De geëxposeerde vlakbeddraaimachine, het kruisslede-bewerkingscentrum en de grote verticale draaimachine onderstrepen de groeiambitie van SMTCL in ons werelddeel.

‘’We are no. 1’’. Aldus een tekst op het bewerkingscentrum in Hardenberg. SMTCL claimt dit omdat met pakweg 18.000 mensen in China per jaar 28.500 CNC-machines gebouwd worden. Plus elke dag nog eens 300 conventionele metaalbewerkingsmachines. De Chinese overheid heeft SMTCL een ambitieus groeidoel gegeven: in 2015 moet de omzet verdubbelen boven de 5 miljard dollar en bovendien moet het exportaandeel gegroeid zijn naar 30%.

 

Verticale SMTCL draaibank op Metavak in Hardenberg

De grote verticale draaibank die SMTCL presenteerde in Hardenberg (foto’s: Reinold Tomberg) De drie machines in Metavak zijn vanuit Chinees perspectief de eerste kwartiermakers. De draaibank en het bewerkingscentrum waren overigens al verkocht aan Botau in Waddinxveen. Kijk in ons digitale fotoalbum voor meer foto’s van de Metavak

 

Exportsubsidie

Vraag je aan Patrick Favoreel en  Yves van den Neucker die de belangen van SMTCL in ons land behartigen, waarom een Nederlandse metaalbewerker de machines van SMTCL zou moeten kopen, dan noemen ze twee redenen. ‘’Het zijn goede machines gebouwd met Duitse en Japanse machineonderdelen en een afnemer kan profiteren van een exportsubsidie van de Chinese overheid’’.De afgelopen jaren heeft SMTCL belangrijke fabrikanten als Schiess, Burckhardt-Weber, Homma, Kunming-Tos en andere leveranciers overgenomen. Daarnaast werkt SMTCL leveranciers van CNC-besturingen zoals Fanuc, Siemens en Fidia. Met Fidia wordt een nieuwe CNC-besturing ontwikkeld die onder de naam Fiyang een alternantief is voor de de besturingen van Fanuc. Design en ontwerp van de machines van SMTCL vindt in Duitsland plaats. In Duitsland worden ook de prototypes gebouwd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven