SMTCL komt met 10-tonner naar Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SMTCL komt met 10-tonner naar Metavak

SMTCL (Shenyang Machine Tool Company), een snel groeiende leverancier voor verspanende machines, toont zich op de Metavak in Hardenberg voor de eerste keer in de Benelux. Tijdens de Metavak wordt o.a. een verticale draaibank met een eigen massa van 10.000 kg getoond.

Bij SMTCL worden dagelijks pakweg 115 CNC- en 350 conventionele metaalbewerkingsmachines geproduceerd. In 2010 verlieten 28.760 CNC-machines de fabriek in China. De in 2007 en 2008 gebouwde  fabriek beslaat  1.250.000 m². De capaciteit wordt binnenkort verder uitgebreid met een nieuwe productieplant, klaar in oktober 2011, van nog eens  480.000m² voor de machines met hoogte tot 15m (nu beperkt tot 9m).

 

Hoofdkantoor in Frankfurt

Naast de overname van belangrijke fabrikanten als Schiess (D), Burckhardt-Weber (D), Homma (J), Kunming-Tos,e.a. werkt SMTCL nauw samen met andere machinebouwers en leveranciers van besturingen zoals ondermeer Fanuc, Siemens en Fidia. Om de Europese markt te veroveren worden de machines voor export uitgerust met Duitse en Japanse componenten. Design en ontwerp van de machines vindt in Duitsland plaats. In Duitsland worden ook de prototypes gebouwd. Momenteel wordt het Europese hoofdkantoor in Frankfurt met een oppervlakte van 7.000 m² klaargestoomd met o.a. een grote showroom waar continu meer dan 60 machines zullen tentoongesteld worden.

 

Metavak

Tijdens de Metavak in Hardenberg zal SMTCL de volgende machines tentoonstellen:

• een horizontale CNC vlakbeddraaibank type CAK 61186di met Fanuc besturing;

• een verticaal bewerkingscentrum VMC 850P met Siemens 828D besturing met dialoogprogrammering;

• een verticale draaibank, type  VTC 6070 met een draaidiameter van 800mm en een massa van 10.000 kg.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven