SMF programmeert vijfasser met Esprit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SMF programmeert vijfasser met Esprit

Bij SMF Tools in Helmond loopt sinds 2012 een omvangrijk investerings-programma. Dit moet de gereedschapmaker naar de eredivisie van de gereedschapswereld brengen. Ook de bedrijven binnen de Nedschroef Holding plukken er de vruchten van.

SMF Tools haalt de omzet vooral uit de productie van matrijzen voor het koud- en warm-omvormen. De twee andere activiteiten zijn handel in speciale walsmatrijzen en service. Om sneller te kunnen reageren op klanten is onder andere een vijfassig bewerkingscentrum DMG DMU 40 monoBlock met palletwisselaar (tien pallets) gekocht. Hiermee worden in Helmond vijfassig simultaan complexe vonkdoorns gefreesd.

 

SMF-AntonVerschoor

Anton Verschoor (rechts), sales manager, overlegt met een van de medewerkers bij het vijfassig bewerkingscentrum: repeteerbaarheid van het werk is toegenomen (foto’s: SMF Tools)

 

Hardfrezen

Ook worden er direct gereedschappen uit gehard staal gefreesd, zodat vonken niet meer nodig is. “Dat scheelt behoorlijk doorlooptijd”, zegt Joan van de Gender, chef werkplaatsbureau. Om zo’n vijfassige machine efficiënt te programmeren, is geïnvesteerd in een Esprit  CAM-pakket, geleverd en ondersteund door Pimpel Benelux. Dit wordt ook al voor andere machines in de werkplaats gebruikt.

 

Offline 

CAM-programmeren gebeurt offline. Een van de belangrijke voordelen  is dat in de werkvoorbereiding een 3D model wordt gemaakt dat het SMF team samen met de klant kan beoordelen. Joan van de Gender: “We zien of iets maakbaar is en kunnen laten zien wat de klant getekend heeft.” Daardoor, legt general manager Antoon Sonnemans uit, kan de productie van het gereedschap veel sneller starten. En dankzij CAM is de reproduceerbaarheid van de gereedschappen hoger. Anton Verschoor, salesmanager, merkt dat klanten hier oren naar hebben. “Ze zijn bereid te betalen voor kwaliteit.” Beiden zien tevens kansen om te groeien in heel nieuwe markten, buiten de automotive en bouw waarin SMF Tools van oudsher actief is.

 

350 SMF-Sonnemans-VandeGenderst

Antoon Sonnemans (staand), general manager, samen met Joan van de Gender, chef werkplaatsbureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven