'Smalste tandruimtes ideaal voor DragonFly' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Smalste tandruimtes ideaal voor DragonFly’

Lach Diamant DragonFly.

Lach Diamant uit Hanau introduceert de DragonFly, een slijpschijf om de voorsnijvlakhoek (borstsnede) van cirkelzaagbladen te produceren. Daarmee wordt het maken en het opnieuw slijpen van de bladen goedkoper. Ook is het veel preciezer. Met de DragonFly is het zagen van cirkelzaagbladen, zelfs van smalste tandruimtes, gemakkelijker geworden, stelt de fabrikant.

Tot nu toe had het slijpen van de oppervlakken van hardmetalen zagen altijd beperkingen, zeker op het gebied van stabiliteit en productiviteit. De nieuwe DragonFly slijpschijf met het nieuwe dragersysteem met driedimensionale geometrie heeft dit opgelost.

Door een hogere toevoer worden de slijptijden verkort en wordt het verwijderingsvolume vergroot. Ook slijpt het bijvoorbeeld rechte klemvlakken, zonder enige verstoringen.

De DragonFly-slijpschijf zorgt voor rustig, veilig en nauwkeurig slijpen van hardmetalen zaagbladen. Lach tekent als reactie van een klant op:
“De DragonFly-schijf slijpt probleemloos en zeer nauwkeurig, en gaat veel langer mee dan de vorige schijven.”

De DragonFly (links) voor de borstsnede wordt gecompleteerd door de Back Cruiser (midden), bedoeld voor het slijpen van de rugzijde, en de DragonFly Flank Cruiser (rechts) voor het slijpen van de zijkanten.

De DragonFly slijpschijf is in september te zien tijdens de EMO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven