Slingerend frezen met Profitmilling Esprit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Slingerend frezen met Profitmilling Esprit

LCMC (Less Clicks More Chips) heeft onlangs tijdens een Esprit gebruikersdag de nieuwe optie ‘Profitmilling’ van het CAM-programma Esprit 2013 uit de doeken gedaan. Met behulp van trochiodaal frezen zijn voordelen te behalen als kortere cyclustijden en langere standtijden.

‘Profitmilling’ is ongetwijfeld dé highlight van Esprit versie 2013. Dit is een gepatenteerde freesstrategie voor het twee-, drie- of vijfassig voorfrezen (ook als aangeduid als ruwfrezen of ruwen). Kenmerkend voor deze strategie is een constante contacthoek tussen frees en werkstuk. Tijdens het programmeren wordt vastgelegd welke deel van de frees een verspanend contact mag maken met het werkstuk. Dit geeft een constante spaangrootte. Die keuze voor een constante hoek maakt dat het CAM-programma de freesbanen op een andere manier zal verdelen over het werkstuk.

 

freesbanen width =

‘Profitmilling’ (onder) in vergelijking met een gebruikelijk patroon van de freesbanen. Profitmilling is een combinatie van recht-toe-recht-aan-frezen én trochiodaal frezen (foto’s: LCMC/Esprit)
ProfitMilling

 

In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over Profitmilling van Esprit. Bekijk hieronder ook een video over Profitmilling:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven