Slijptechniek van der Vleuten slijpt klantspecifiek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Slijptechniek van der Vleuten slijpt klantspecifiek

Slijptechniek van der Vleuten heeft eind maart een Helitronic Mikron slijpmachine van Walter in gebruik genomen (foto: Slijptechniek van der Vleuten)

Slijptechniek van der Vleuten uit Helmond heeft sinds eind maart een Helitronic Micro slijpmachine van Walter in gebruik genomen. Deze slijpmachine behoort tot één van de eerste machines van dit type die in Nederland in bedrijf is genomen.

Slijptechniek van der Vleuten dat  sinds januari dit jaar is verhuisd naar een nieuwe locatie in Helmond was al vertrouwd met de machines van Walter. De keuze voor de Helitronic Micro slijpmachine was dan ook snel gemaakt. Het voordeel van de nieuwe slijpmachine is het feit dat deze gebruik maakt van dezelfde software als alle andere slijpmachines binnen het bedrijf. Slijptechniek van der Vleuten ziet de vraag naar microgereedschappen die niet standaard bij gereedschapsleveranciers zijn te verkrijgen toenemen. Met de komst van de Walter Micro kan de onderneming aan deze vraag voldoen. De Walter Helitronic Micro maakt het mogelijk om snel kleine en grote series microgereedschap te produceren. Dan moet je denken aan speciale klantspecifieke frezen met een afwijkende diameter, lengte of radius met een hoge repeteerbaarheid en een tolerantie van enkele microns. Verder worden er op de slijpmachine profielfrezen geproduceerd die gebruikt worden bij het bewerken van complexe contouren. De contourfrezen worden geleverd inclusief een meetrapport. Slijptechniek van der Vleuten maakt speciale gereedschappen voor onder andere de automotive-, medische-, semiconductor- en luchtvaartindustrie.

De nieuwe Walter Mikron slijpmachine stelt Slijptechniek van der Vleuten in staat om klantspecifieke gereedschappen te produceren
De nieuwe Walter Helitronic Micro slijpmachine stelt Slijptechniek van der Vleuten in staat om klantspecifieke gereedschappen te produceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven