Slijpen centraal tijdens Schleifseminar en GrindTec • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Slijpen centraal tijdens Schleifseminar en GrindTec

Het slijpen van machineframer in de machinefabriek van Spinner in Duitsland

Dit voorjaar staat het slijpen prominent in de schijnwerpers tijdens twee manifestaties: het Schleifseminar als onderdeel van de Metav 2016 en tijdens GrindTec 2016. Gevraagd naar de belangrijkste trends op slijpgebied noemt directeur Gerrit Jan de Ridder van De Ridder in Best als eerste ‘compleetbewerking’.

Aan de bovenzijde van het palet hebben de slijpmachines zich inmiddels ontwikkeld tot volledige bewerkingscentra, waarmee in een enkele opspanning producten compleet bewerkt kunnen worden. Naast het rondslijpen bijvoorbeeld ook onrond en vlakslijpen. In veel gevallen gaat compleetbewerken nog een stapje verder en kunnen naast de primaire slijpbewerkingen ook nog aanvullende activiteiten als boren, tappen, draaien en frezen worden uitgevoerd. Die drang naar hogere productiviteit heeft onder andere te maken met de opkomst van concurrerende technieken als harddraaien en hogesnelheidsfrezen. Als andere trend die te maken heeft met het opvoeren van de productiviteit noemt De Ridder het streven naar hogere snelheden.

Een slijpmachine in actie bij De Rooy Slijpcentrum in Nuenen (foto's: Reinold Tomberg)
Een slijpmachine in actie bij De Rooy Slijpcentrum in Nuenen (foto’s: Reinold Tomberg). Bekijk ook de video aan het einde van dit bericht van De Rooy

Schleifseminar

Het Dortmunder Schleifseminar, de zesde editie inmiddels, vindt plaats op 25 en 26 februari 2016 in Düsseldorf als prominent onderdeel van de Metav 2016 (23 t/m 27 februari). Het seminar wordt georganiseerd door de Technische Universiteit Dortmund (vandaar de officiële titel) en de VDW. De focus ligt daarbij zowel op machines, gereedschappen als procescondities.

Groot slijpwerk bij Goratu in Spanje
Groot slijpwerk bij Goratu in Spanje

GrindTec

De GrindTec vindt plaats van 16 t/m 19 maart 2016 in de Messe Augsburg. Tijdens de vorige editie in 2014 telde de beurs 520 exposanten en trok toen ruim 15.000 bezoekers (waarvan een derde van buiten Duitsland, in totaal werden dertig nationaliteiten geteld). Vanwege de groeiende belangstelling wordt de beurs in 2016 uitgebreid met een extra hal. De GrindTec 2016 is inmiddels de tiende editie van deze vakbeurs op slijpgebied.

In het komend nummer van Metaal Magazine informeren wij in een driepagina-artikel uitgebreid over slijptechnische trends. Niet missen? Neem dan nu een abonnement. 


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven