SKF produceert rollager van 8 ton • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SKF produceert rollager van 8 ton

SKF heeft zijn grootste sferische rollager (met een diameter van 1,25 meter) geproduceerd (foto: SKF)

Onlangs heeft SKF zijn grootste rollager, met een diameter van 1,25 m, geproduceerd en geleverd om te worden gebruikt in de mijnbouwapplicatie. De productie van het zware rollager vond plaats in de fabriek van SKF in Göteborg, Zweden.

De nieuwe lager is voorzien van SKF SensorMount, een systeem dat de werkelijke montagepasvorm van het lager meet op de as. Het helpt voorkomen dat de lager verkeerd wordt bevestigd, wat een enorm probleem kan veroorzaken bij dit soort lagers. De massa bedraagt 7.780 kg, iedere rol heeft een gewicht van 42 kg.

Opgewaardeerd

De rollager behoort tot de verbeterde SKF Explorer klasse met een verbeterde slijtvastheid. Dit dankzij het gepatenteerde warmtebehandelingsproces van het materiaal dat voor bijna een verdubbeling van de levensduur zorgt in vervuilde omstandigheden. SKF werd de opdracht gegund door zijn expertise en ondersteuning in toegepaste engineering, en de kennis en ervaring in de productie van industriële lagers met een grote omvang.

Extreme omstandigheden

Daniel Ortega, projectmanager bij de Gothenburgse fabriek: “We hebben gewerkt in nauwe samenwerking met de klant, met het oog op een optimaal 241/1250 lager. Dit lager is in het bijzonder geschikt voor toepassingen in de mijnbouw. Deze toepassingen kennen extreme omstandigheden en zijn zeer veeleisend wat betreft de levensduur van de lagers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven