SKF draait afdichtingen van Ecopu • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SKF draait afdichtingen van Ecopu

De SKF Seal Jet NG 060 is een CNC draaimachine speciaal ontwikkeld voor het bewerken van afdichtingen (foto's en video: Benny Gudde)

De lagerfabrikant SKF met een vestiging in Nieuwegein presenteerde tijdens een open huis de SKF Seal Jet NG 060 waarmee het bedrijf afdichtingen uit onder andere Ecopur produceert. Voor het op aanvraag produceren van verschillende afdichtingen heeft SKF eigen software en gereedschappen ontwikkeld.

De SKF Seal Jet NG 060 produceert afdichtingen tot 600 mm in diameter uit een deel in kleine of grote series. De Seal Jet is een complete productie-eenheid en bestaat uit een CNC machine voorzien van speciale verspanende gereedschappen, geoptimaliseerd voor het bewerken van polymere afdichtingsmaterialen zoals Ecopur. Ecopur is een thermoplastisch polyurethaan-elastomeer (TPU) die een hoge slijtvastheid, fysische eigenschappen en scheursterkte heeft. Het materiaal is bestand tegen minerale olie, water tot 40 oC en biologisch afbreekbare hydraulische oliën zoals plantaardige oliën en synthetische ester tot 60 oC. Afhankelijk van het ontwerp van de afdichting kan een Ecopur afdichting gebruikt worden tot 400 bar. Naast Ecopur heeft SKF een breed scala van afdichtingsmaterialen zoals elastomeren, rubber en thermoplasten. Voor het produceren van verschillende afdichtingen is de Seal Jet voorzien van een software waarin 169 standaard profielen van afdichtingen zijn opgeslagen. Deze kunnen tevens worden aangepast om aan individuele eisen te voldoen. Meer informatie over de SKF Seal Jet NG 060

Op de SKF Seal Jet NG 060 kunnen afdichtingen met een diameter tot 600 mm geproduceerd worden
Op de SKF Seal Jet NG 060 kunnen afdichtingen met een diameter tot 600 mm geproduceerd worden

https://www.youtube.com/watch?v=-KVzwRDNS6Q

https://www.youtube.com/watch?v=is_haCv5DYw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven