Sjorring zet thick plate technologie in • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sjorring zet thick plate technologie in

Sjorring Maskinfabrik uit Thisted (DK) heeft sinds begin 2013 een volautomatische lasrobotinstallatie in gebruik voor het lassen van componenten van o.a. graafmachines van Volvo.

De Panasonic lasrobot type TA1900 WGH, de lasstroombron, de software, de portaaalconstructie, het veiligheidssysteem, het transportsysteem en de productstelling met lift zijn geleverd door Valk Welding uit Alblasserdam. In het werkgebied van deze robotinstallatie staat een L-vormige productmanipulator met een maximale belasting van 5.000 kg. De robotinstallatie is uitgerust met een thick plate software. Met behulp van deze thick plate software kan eenvoudig meer lagen lastechniek worden toegepast, zodat de programmering van dit lasrobotsysteem tot een minimum is beperkt. De thick plate software in combinatie met het DTPS offline programmeersysteem reduceert de programmeertijd met meer dan 60%.

 

 
In verband met de hoge flexibiliteitseisen van dit systeem, is gekozen voor een automatische product toe- en afvoer bij deze robotinstallatie zodat producten met een totaalgewicht van 5.000 kg automatisch kunnen worden be- en ontladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven