SIC start opleiding Industriële innovatie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SIC start opleiding Industriële innovatie

In september start de nieuwe deeltijdopleiding ‘Master Industriële Innovatie’. Het is een twee jaar durende deeltijdopleiding waarbij de deelnemers alle aspecten van innovatie leren. De eerste groep start in september 2010.

De opleiding is een initiatief van SIC (Stichting voor Industriebeleid en Communicatie), uitgevoerd door een unieke samenwerking tussen vier hogescholen: Fontys Hogeschool (Venlo), Hogeschool Rotterdam, Saxion (Enschede) en de Hogeschool Zeeland.

 

Het innovatieproces en het eigen bedrijf staan centraal in de opleiding. Alle opdrachten die de deelnemers moeten uitvoeren en de masterthesis zijn gerelateerd aan het bedrijf waar de deelnemer werkzaam is.


Ingenieur

Om toegelaten te worden tot de ‘Master Industriële Innovatie’ dienen deelnemers bij aanvang van de studie te beschikken over een afgerond ingenieursdiploma of bacheloropleiding op HBO- of WO-niveau met technische richting en minimaal vier jaar werkervaring in de industrie of relevant adviesbureau.

Bovendien moeten ze de mogelijkheid hebben om in het tweede studiejaar de verantwoordelijkheid te krijgen over een nieuw innovatietraject binnen het bedrijf van de werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven