SharpCAM met standaard waveform frezen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SharpCAM met standaard waveform frezen

SharpCam 'Waveform' freespatroon (afbeelding: CNC Instructie Buro).

SharpCAM 3D Pro v.3.2.0 is een nieuwe versie van de software om werkstukken op 3-assige freesmachines te verspanen. Nieuw is ondermeer een tijdbesparende vlakfreescyclus en updates om onderdelen nog sneller te laden en te simuleren, zodat CNC-frezers makkelijker kunnen programmeren.

“Met SharpCAM kunnen we nu nog meer op CNC-freesmachines produceren, door de intelligentie aan de machine te upgraden met deze software”, zegt Peter Schuurbiers van het CNC Instructie Buro. “Het lukt hiermee aardig om bedrijven met een low budget vooruit te helpen en CNC-opleidingen hiermee aan te vullen.”

De nieuwe softwareversie biedt het volledige pakket 3-assige frees-strategieën aan van Moduleworks, met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Daarbij is een ruime keuze mogelijk in cyclusinstellingen met onder andere offset, parallel, waveform (trochoïdaal of wervelfrezen) en restmateriaal frezen, contouren projecteren en fijne nabewerking met constante ruwheid op 3D oppervlakken.

‘Tijdwinst tot 50%’

“Met onder andere ‘waveform of trochoïdaal’ frezen als standaard feature kunnen voedingen fors omhoog door de veel lagere freesbelasting. Zo is een tijdwinst tot 50% goed mogelijk”, vertelt Peter Schuurbiers, van het CNC Instructie Buro.

“Prismatische onderdelen die als 3D STEP model worden ingelezen, zijn nu veel sneller te programmeren, door de automatische snedebepaling vanuit een opgegeven ruwe materiaalafmeting. Ook kunnen CNC Frezers complexe producten en vlakken programmeren door toepassing van 7 krachtige 3D-cyclussen”, meldt het persbericht.

SharpCAM 3D Pro software versie 3.2.0 is een nieuwe versie van de oorspronkelijke v.0 software die 10 jaar geleden gestart is, om meer intelligentie te organiseren bij CNC-freesmachines (aangesloten laptop).

'Prijstechnisch'

Voor het vakonderwijs is deze software prijstechnisch ook haalbaar, stelt Schuurbiers, om zo CAD/CAM-functies over te kunnen nemen. “Het industrie 4.0 thema, met geïntegreerde ICT bij de machine, behoort op dit punt allang tot de mogelijkheden bij onze gebruikers.”

Het CNC Instructie Buro is ook actief met een webwinkel, als distributiekanaal voor deze software in Nederland, en met CNC-instructiemiddelen voor CNC-opleidingen in metaalverspaning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven