Servo-transferpers voor AK-Pres • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Servo-transferpers voor AK-Pres

Schuler TSD 1600 (foto: Schuler).

AK-Pres Automotive heeft een servo-transferpers van Schuler aangeschaft, die nu in Turkije is geïnstalleerd inclusief automatisering. De 1.600 ton zware machine is bij uitstek geschikt voor de productie van lichtgewicht onderdelen van hogesterktestaal (HSS).

De Turkse toeleverancier voor automotive levert gevormde platen en gelaste onderdelen aan diverse grote automerken. Het bedrijf investeert in de nieuwste technologie voor de automobielindustrie om duurzame groei en continue ontwikkeling van de industrie te bereiken.

De machine van 1.600 ton is geïnstalleerd inclusief automatisering. Het is de eerste servo-transferpers die Schuler in Turkije heeft geplaatst.

HSS in constructies

De servo transferpers van het type TSD 1600 is bij uitstek geschikt voor de verwerking van hogesterktestalen die vaak in lichtgewicht constructies worden gebruikt.

Dankzij de lineraire (slede-) kinematica en de mogelijkheid om de beweging van de bovenste matrijs kort te onderbreken voor extra functies, kunnen processen zoals lassen en laseren ook effectief worden geïntegreerd in het vormproces.

Tot 40 slagen per minuut

De TSD 1600 heeft een tafel (lxb) van 6.100 mm x 2.500 mm. De machine kan, afhankelijk van de geprogrammeerde slaglengte en kinematica, tot 40 slagen per minuut halen. Bovendien biedt de oscillerende slagmodus flexibiliteit in de perssnelheid en het openen van de matrijzen.

Met de TSD kan AK-Press een grote verscheidenheid aan onderdelen en materialen verwerken, van eenvoudige gestanste onderdelen tot zeer complexe constructiedelen.

Gebruikersinterface

De door Schuler ontwikkelde gebruikersinterface omvat een curvegenerator (met de naam optimizer), die de lineaire kinematica en automatiseringsparameters exact coördineert. Dit voor een hoge procesbetrouwbaarheid.

Tryout-functies, met een handwiel, en intelligente matrijzenwisselsystemen, met halfautomatische of volautomatische matrijzenwissel, leiden tot korte instel- en omsteltijden.

AK-Pres Automotive

AK-Pres Automotive, opgericht in 1990, is een toeleveringsbedrijf binnen de Turkse Küçükoğlu-holding. Het heeft productielocaties in Sakarya en Bursa (nabij Istanbul). Het overdekte vloeroppervlak bedraagt in totaal 50.000 m².

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven