Sensor maakt cobot collaboratiever • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sensor maakt cobot collaboratiever

Olmia YouRing.

Systeemintegrator Olmia heeft het assortiment toebehoren uitgebreid met de YouRing, een sensor die cobots nog veiliger maakt om mee te werken. Het wordt gemonteerd tussen de robotarm en zijn eindgereedschap. Licht- en/of geluidseffecten geven aan wanneer de robotarm in bedrijf is. De YouRing maakt gebruik van led-verlichting en een krachtige geluidszender. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

Licht en geluid zijn instelbaar via de URCaps plug-in. Via deze plug-in definieert de gebruiker het type licht en/of geluid dat nodig is tijdens de uitvoering van het programma van de cobot. Lichteffecten kunnen roterend, knipperend of van kleur veranderend zijn. De toon en toonhoogte van de zoemer is eveneens programmeerbaar. 

Montage op cobots

De YouRing is een draadloos apparaat dat gemakkelijk op de cobot te monteren is. Het is voorzien van twee knoppen. Eén knop is om de ‘free drive’ modus in te schakelen, zodat de gebruiker een hand vrij heeft voor het bewegen van de robotarm. De tweede knop heeft een scriptfunctie, bijvoorbeeld om een digitale uitgang te activeren of om de robot een handmatige invoer te geven zodat hij een gepauzeerde taak voortzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven