Ga naar hoofdinhoud

Sengers investeert in een Shear Genius

Sengers Metaal te Luyksgestel heeft geïnvesteerd in een Shear Genius oplossing. Een destijds door Finn-Power ontwikkelde concept waarbij een ponseenheid is gecombineerd met een hoekschaar.

“Twee machines met twee bedieners, buffervoorraden en lange doorlooptijden was kostprijstechnisch voor ons geen optie,” zegt commercieel directeur Henk Sengers. “Met een installatie, waarbij de producten eerst geponst en vervolgens als stroken geknipt worden, kunnen we onze uitbesteder een gunstig tarief in rekening brengen en korte leveringstijden hanteren.”

  

De width=

De SGE 6 Shear Genius ponsknipinstallatie met links de lift- en transporteenheid waarmee de platen in de ponsknipeenheid (midden) worden gebracht. Rechts bevindt zich het sorteergedeelte (foto: Prima Power)

 

Prima Power

De Shear Genius is een machine van Finn-Power, de Finse fabrikant van plaatbewerkingsmachines, die kortgeleden is gefuseerd met het Italiaanse Prima Industries tot Prima Power. De door Sengers in gebruik genomen Shear Genius E6 installatie bestaat uit een platenlift en -transporteenheid, een ponseenheid, een hoekschaar en een sorteergedeelte. De ponsrevolver heeft twintig gereedschapposities, die in totaal 45 gereedschappen opnemen waarvan elf indexeerbaar. De video laat een Shear Genius in actie zien:

 

 

Gatenpatronen

Bij Sengers is de ponsrevolver voorzien twee multitool- en meerdere auto-indexstations. Daarmee zijn gatenpatronen aan te brengen. De hoekschaar knipt plaatdelen van 1,5 m x 1 m. De sorteerinrichting voor de grote plaatdelen fungeert als buffer; de bewerkte platen worden één voor één gestapeld in hoofdtijd. De machines worden offline geprogrammeerd.

 

Sengers Metaal

Sengers Metaal is gespecialiseerd in plaatwerk, licht constructiewerk en machinebouw. Het streven is om zoveel mogelijk werkzaamheden onder één dak te verrichten; het bedrijf  beschikt over een uitgebreid, geavanceerd machinepark. In de loop van jaren is een gevarieerd klantenbestand opgebouwd, onder andere in de auto-industrie, kopieer- en kantoormeubelindustrie, koeltechnische en offshore-industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven