Seminar procesmonitoring door IBS Precision Engineering en Dormac • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seminar procesmonitoring door IBS Precision Engineering en Dormac

De Rotary Inspector genereert een complete trendanalyse van de machine en het proces

IBS Precision Engineering en machineleverancier Dormac organiseren op 4 oktober aanstaande een halfdaags seminar over procesmonitoring bij vijfassige bewerkingscentra. Productiemanagers die optimaal en continu inzicht willen hebben in de prestaties en kwaliteit die de machines leveren, krijgen hier antwoord op de vraag hoe ze 24/7 op een hoog niveau, dus zonder afwijkingen in de productgeometrie en oppervlakte nauwkeurigheid kunnen produceren.

In high-end industriën zoals aviation en medical, wordt steeds vaker certificering van zowel materiaal, productie als het proces gevraagd. IBS Precision Engineering heeft hiervoor een Rotary Inspector ontwikkeld, bestaande uit sensorbased meetkoppen die in de spindel en tafel worden gemonteerd. Het systeem meet zowel de Q-waarde (geometrische nauwkeurigheid) als de P-waarde (oppervlakte nauwkeurigheid) en genereert daarmee een complete trendanalyse van de machine en het proces. Eventuele afwijkingen worden automatisch gecompenseerd, waarmee de Rotary Inspector tegemoet komt aan de wensen van de high-end maakindustrie om 24/7 op een continu hoog kwaliteitsniveau te kunnen produceren. De Rotary Inspector is tot nu toe het enige systeem dat zowel in de X-,Y- als Z- en alle rotatie assen geheel volgens ISO meet.

Litz-LU800

IBS Precision Engineering zal de Rotary Tool demonstreren op een Litz-LU800 vijfassig bewerkingscentrum, een zware gantry type machine, voorzien van warmte-compensatie, high-torque motoren en daarmee bijzonder geschikt voor high-end productie doeleinden. Dormac CNC Solutions die het machineprogramma van Litz sinds begin dit jaar in Nederland vertegenwoordigd, wil met dit machineprogramma haar doelgroep verder uitbouwen. Naast specialisten van Dormac zullen ook de Hoffmann groep (tooling), ATS EdgeIT (edgecam software) en Dormatec (nevelfiltratie, hogedruk koeling) tijdens het seminar aanwezig zijn.

Het seminar vindt plaats op 4 oktober bij IBS Precision Engineering in Eindhoven en kan vanaf 10:00 uur en 15:00 uur worden gevolgd. Inschrijving

litz-lu800-machine
IBS Precision Engineering zal de Rotary Tool demonstreren op een Litz-LU800 vijfassig bewerkingscentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven