Seminar faillissementenrecht Duitsland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seminar faillissementenrecht Duitsland

Ondernemers kunnen gedurende deze crisistijden te maken krijgen met failliete klanten of leveranciers in Duitsland, maar ook de eigen onderneming in Duitsland kan failliet worden verklaard. Het seminar “Faillissementen in Duitsland” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) gaat in op het faillissementenrecht in Duitsland en biedt handvatten voor ondernemers die hiermee geconfronteerd worden.

“Mede door de economische crisis is voor sommige ondernemingen een faillissement niet meer te voorkomen”, zegt Rolf Leithaus van het Duitse advocatenkantoor CMS Hasche Sigle en docent van het seminar. “Vandaar dat het seminar een overzicht geeft van de Duitse faillissementsprocedure en laat het de valkuilen en de belangrijke verschillen tussen Nederland en Duitsland zien.”

 

Verder gaan de docenten in op de vereisten voor een faillissement, de verplichting van directeuren om een faillissement aan te vragen en de juridische gevolgen van een faillissementsaanvraag. Daarnaast wordt de lopende faillissementsprocedure voor een eigen onderneming en vanuit de zienswijze van schuldeisers toegelicht.

  

Ook saneringsinstrumenten, zoals het ‘Insolvenzplan’ en ‘Eigenverwaltung’, worden tijdens het seminar behandeld. Tevens komen de bestaande zekerheidsrechten in Duitsland aan bod. Partners van het seminar zijn CMS Hasche Sigle, Kreplin & Partner en Crowne Plaza Amsterdam City Centre.

 

Deze workshop is bedoeld voor ondernemers en managers die te maken hebben met faillissementen in Duitsland. Het seminar is ook geschikt voor advocaten, belastingadviseurs, accountants en bankiers. De training vindt plaats op donderdag, 10 september 2009, 14.00 – 17.30 uur, in het Crowne Plaza Amsterdam City Centre.

 

Het maximale aantal deelnemers bedraagt 20. De deelnamekosten zijn 199,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent. Meer informatie over subsidiemogelijkheden vindt u op de website van de Nederlands-Duitse Handelskamer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven