Seco’s Duratomic-technologie legt de lat hoger voor staaldraaien • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seco’s Duratomic-technologie legt de lat hoger voor staaldraaien

Seco heeft de Duratomic-technologie met aluminiumoxidecoatings verder ontwikkeld (foto’s: Seco)

Toen Seco de Duratomic-technologie in 2007 introduceerde, betekende dat de eerste, op α gebaseerde Al2O3 coating in de sector, een coating die een nieuwe standaard zette op het gebied van bewerkingsprestaties. Na jarenlange ononderbroken onderzoek en ontwikkeling op het gebied van materiaalprocessen en -ontwerp heeft de onderneming de aluminiumoxidecoatings op basis van deze technologie verder ontwikkeld. Bovendien heeft Seco de detectie van gebruikte snijkanten toegevoegd om de nieuwste TP-snijplaatkwaliteiten voor staaldraaien tot de meest betrouwbare, voorspelbare en productieve in hun soort te maken.

De snijplaatkwaliteiten TP2501, TP1501 en TP0501 behoren tot de volgende generatie van Duratomic-coatingtechnologie. Ze zijn taaier en beschikken over een betere warmtebestendigheid en chemische inertheid voor de langst mogelijke standtijd. Bovendien maken ze nog hogere snijsnelheden mogelijk. Volgens Seco wordt met de nieuwste Duratomic-technologie die bij TP2501, TP1501 en TP0501 wordt toegepast, de productiviteit bij het draaien met gemiddeld ten minste 20 procent verhoogd vergeleken met Seco’s oorspronkelijke kwaliteiten TP2500, TP1500 en TP0500. Dankzij teamwork is de onderneming erin geslaagd deze nieuwe kwaliteiten geschikt te maken voor een groter snelheidsbereik, zodat fabrikanten ze kunnen inzetten voor toepassingen waarvoor hogere of lagere snelheden nodig zijn, met behoud van een vergelijkbare standtijd.

Snijkant identificeren

Als onderdeel van de Duratomic-technologie van de volgende generatie kunnen bij de nieuwe TP-kwaliteiten ook de gebruikte snijkanten worden gedetecteerd, zodat metaalbewerkers snel en nauwkeurig met het blote oog gebruikte snijkanten kunnen identificeren. Seco beschouwde dit als een noodzakelijk voordeel voor hedendaagse fabrikanten, omdat uit onderzoeksgegevens van de onderneming is gebleken dat meer dan 10 procent van de snijkanten van afgedankte snijplaten niet is gebruikt. Het belangrijkste voordeel van de detectie van gebruikte verchroomde snijkanten bij TP2501, TP1501 en TP0501 is dat sporen met hoog contrast van de gebruikte snijkant geen nadelige invloed hebben op de prestaties van het gereedschap of op bewerkingsgerelateerde parameters, zoals snijvoorwaarden. Hierdoor kunnen fabrikanten meer onderdelen per snijkant verwerken, onderbrekingen van het productieproces beperken en verspilling voorkomen.

Bij de nieuwe TP-kwaliteiten van Seco kunnen gebruikers de gebruikte snijkanten identificeren
Bij de nieuwe TP-kwaliteiten van Seco kunnen gebruikers de gebruikte snijkanten identificeren

Snijplaatkwaliteiten

De snijplaatkwaliteiten TP2501, TP1501 en TP0501 zijn geschikt voor finiseren, medium bewerking en ruwen voor zeer uiteenlopende snijplaatafmetingen en geometrieën. Dat maakt ze tot de beste keuze voor staaldraaien, of u nu op zoek bent naar een veelzijdige-,  evenwichtige of snelle productiviteit. TP2501 is een veelzijdige kwaliteit met zeer veilige taaiheidseigenschappen die zorgen voor een betrouwbare productiviteit en onderdelenproductie bij algemene staaldraaitoepassingen. Aan deze kwaliteit wordt de voorkeur gegeven bij bewerkingen waarbij verschillende eisen aan het werkstukmateriaal worden gesteld en wanneer de werkomstandigheden onvoorspelbaar zijn. TP1501 is een algemene kwaliteit met goed gebalanceerde eigenschappen die uitermate geschikt is voor toepassingen waarbij voor laaggelegeerde stalen werkstukken een hoge slijtageweerstand vereist is. Met deze kwaliteit zijn bovendien hogere snijsnelheden mogelijk, terwijl de hoge betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zorgen voor een constante kwaliteit van de onderdelen. TP0501 is een algemene kwaliteit die het meest geschikt is voor stabiele bewerkingsomstandigheden waarbij een hoge opbrengst vereist is. Van de nieuwe TP-kwaliteiten biedt het de hoogst mogelijke slijtageweerstand en/of snijsnelheden bij het draaien van hooggelegeerd en abrasief staal. Bovendien kunnen gebruikers, dankzij de extreme warmtebestendigheid van de TP0501-snijplaatkwaliteit, hoge verspaningssnelheden realiseren zonder dat koeling noodzakelijk is.

Neem voor meer informatie over de Duratomic-technologie van de nieuwste generatie contact op met een lokale Seco-vertegenwoordiger of bezoek de website www.duratomic.com.

De snijplaatkwaliteiten TP2501, TP1501 en TP0501 zijn geschikt voor finiseren, medium bewerking en ruwen voor uiteenlopende snijplaatafmetingen en geometrieën
De snijplaatkwaliteiten TP2501, TP1501 en TP0501 zijn geschikt voor finiseren, medium bewerking en ruwen voor uiteenlopende snijplaatafmetingen en geometrieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven