Seco Tools presenteert verspaningsoplossingen tijdens beurzen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seco Tools presenteert verspaningsoplossingen tijdens beurzen

Seco Tools stelt tijdens de komende Metapro-beurs (hall 1, stand 1044) in Brussel en de Techni-Show beurs (hall 11, stand A008) in Utrecht nieuwe gereedschappen voor om de productiviteit van het verspaningsproces en de kwaliteit van de eindproducten verder te verbeteren.

De Triple-Zero hardmetaalkwaliteiten TP1000, TP2000 en TP3000 zijn ontwikkeld voor het productief draaien van staal en roestvast staal. Ze geven een superieure taaiheid en slijtageweerstand. Als aanvulling op deze TP-serie brengt Seco twee nieuwe hardmetaalkwaliteiten voor abrasieve, harde en kortspanige materialen. Gecombineerd met de juiste spaanbreekgeometrie bieden TK1000 en TK2000 de mogelijkheid om de snijvoorwaarden en/of de standtijd te verhogen in een breed toepassingsgebied. De TK-serie vormt een interessant alternatief voor CBN dat hoge eisen aan de machine stelt (stijfheid, trillingsgedrag) en winstgevend inzetbaar is bij grote series.

Met de Snap-Tap schroefdraadbeitelhouders en -snijplaten heeft Seco Tools een veilige oplossing voor schroefdraadsnijden in staal en roestvast staal. De nieuwe snijplaten hebben een A-spaanbreekgeometrie voor beide metaalsoorten. De beitelhouders geven een uitmuntende snijplaatklemming en daarmee een lange standtijd, en voor de schroefdraad een uitstekende afwerking. Een hardmetalen pin in de snijplaatzitting zorgt voor een goede positionering van de snijplaat en voorkomt verdraaiing van de snijplaat onder invloed van de snijkrachten.

Onder de naam Mini Shaft wordt een serie kleine kotterbeitels met vervangbare koppen voorgesteld. De verbinding tussen schacht en kop bestaat uit een dubbele vertanding die zorgt voor stabiliteit en veiligheid.

Speciale aandacht vraagt Seco Tools voor het Seco/Jabro HPM volhardmetaal freesprogramma. Met de HPM-strategie wordt een freesbewerking geoptimaliseerd door eerst de snedediepten maximaal te kiezen en daarna voeding en snijsnelheid te bepalen. Zo worden zeer hoge verspaningsdebieten, dus een hoge productiviteit, gerealiseerd tegen minimale productiekosten.

Frezen die geschikt zijn voor de HPM-strategie, kenmerken zich door een speciale snijkantgeometrie en hardmetaalkwaliteit (een aangepast substraat en bekledingstype). De familie HPM frezen is nu uitgebreid met twee nieuwe types: de JHP 750 frees met een uitzonderlijke combinatie van hoge prestaties en verspaningsdebieten (productiviteit) en een lange levensduur (lage kostprijs) in roestvast staal en superlegeringen en de JHF 980 hoogvoeding frees. Ze heeft een zeer breed inzetgebied in zowel staal, roestvast staal en superlegeringen. De zeer hoge voedingen verzekeren bewerkingen met zeer grote verspaningsdebieten, en dus ook productiviteit.

Seco stelt ook de twee hardmetaalkwaliteiten T350M en F40M voor: taaie, elkaar uitstekend aanvullende kwaliteiten voor gemakkelijk tot medium moeilijk verspaanbaar staal en roestvast staal. De PVD beklede F40M kwaliteit is de basiskeuze voor toepassingen met een kleine freeshoek (kleine ae/D verhouding) en een relatief lage warmteontwikkeling. De CVD beklede T350M kwaliteit echter is vooral interessant in toepassingen waar veel warmte ontwikkeld wordt.

QuattroMill wordt breder gepresenteerd als standaardbasiskeuze voor uiteenlopende vlakfreesbewerkingen in allerlei materialen. Door de superpositieve geometrie (tot 35° effectieve spaanhoek) kan het machinevermogen maximaal worden benut. De sterke vierkante snijplaten laten snedediepten tot 6 mm en veeleisende verspaningstaken toe.

Ten slotte presenteert Seco Tools het modulaire Easyshrink 20 krimpapparaat. Met de vele beschikbare modules kan de gebruiker een op maat gemaakt apparaat samenstellen, bijvoorbeeld met of zonder hoogteinstelling met stopstangen (waardoor geen stopschroeven in de opname nodig zijn), met een enkel of een multistation, met of zonder draaiplaat en met luchtkoeling dan wel koelklokken voor waterkoeling. Het apparaat werkt met automatische verhittingscycli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven