Seco stelt gereedschappen ter beschikking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seco stelt gereedschappen ter beschikking

Seco Tools stelt belangeloos snijgereedschappen ter beschikking aan RTC te Hardenberg (foto: Seco)

Op een draaimachine van het Japanse Okuma uitgerust met draaigereedschap van Seco Tools, worden de leerlingen van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) te Hardenberg sinds kort het verspaningsvak aangeleerd. “Een mooie manier om een gemeenschappelijk belang in te vullen”, zegt RTC-voorzitter (en directeur van lidbedrijf Romit uit Dedemsvaart) Auke Sjoerd Tolsma. “De maakindustrie kan niet zonder jonge mensen die het vak op eigentijdse productiemiddelen onder de knie krijgen.”

Behoud van regionaal vakmanschap is kort omschreven de reden dat het RTC vijf jaar geleden werd opgericht op initiatief van De Koepel, een samenwerkingsverband van ondernemers in en rond Hardenberg. De bestaande opleiding kon daar niet in voorzien: het aantal jongeren dat voor de regionale metaalbedrijven beschikbaar kwam, was op de vingers van één hand te tellen. Raymond Sieljes, bestuurslid (en commercieel directeur van lidbedrijf Eshuis te Hardenberg): “Veel leerlingen van het VMBO gingen later naar het MBO in Zwolle en vonden daarna een baan ergens in het land. Daarmee waren ze voor de streek verloren, terwijl hier best veel metaalbedrijven zijn, vooral toeleveranciers.”

Ondersteuning

Seco Tools Benelux ondersteunt de doelstelling van het RTC actief. Een startend opleidingsbedrijf in een herstellende economie heeft het niet gemakkelijk, echter Seco is overtuigd van het belang van het opleiden van leerlingen, zeker in een aantrekkende economie. De benodigde snijgereedschappen heeft Seco Tools belangeloos ter beschikking gesteld aan RTC. Daarnaast geeft Seco enkele middagen cursussen verspaningstechnologie om zo het niveau van de leerlingen nog dichter bij de werkelijkheid te brengen.

Met de gereedschappen die Seco verstrekt kan RTC een goede opleiding aanbieden aan hun leerlingen en lidbedrijven. Op de foto: Andre Heijne van RTC Hardenberg (links) en Bert Godeke van Seco Tools (foto: Seco)
Met de gereedschappen die Seco verstrekt kan RTC een goede opleiding aanbieden aan hun leerlingen en lidbedrijven. Op de foto: Andre Heijne van RTC Hardenberg (links) en Bert Godeke van Seco Tools (foto: Seco)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven