Nieuws

Seco-frezen voor HSRA

Seco Tools biedt nu Secomax CS300 keramische snijplaten en RN/RP-freeslichamen om de productiviteit van frezen en draaibewerkingen met zware onderbroken sneden op nikkelhoudende warmtebestendige superlegeringen (HSRA) te verhogen.

De nieuwe frezen verhogen volgens Seco de productiviteit tot wel acht keer in vergelijking tot standaard hardmetalen frezen. Ook zijn ze ideaal voor het bewerken van een breed scala aan onderdelen voor de luchtvaart en turbinesegmenten voor het opwekken van energie.

Hoge taaiheid

De CS300-snijplaten zijn gemaakt van keramiek van het SiAlON-type en bieden een hoge taaiheid en weerstand tegen kerfslijtage en temperatuurschokken.

De inzetstukken optimaliseren flankslijtageweerstand bij hogere snijsnelheden, variërend van 600 tot 1200 m/min, en laten voedingen van 0,05 tot 0,15 mm per tand toe.

Samen verlagen deze eigenschappen de bewerkingskosten per werkstuk, verhogen de uitvoer, verkorten doorlooptijden en zorgen voor een lager energieverbruik.

Met nikkel bekleed

Nieuwe RN/RP-freeslichamen zijn gehard en met nikkel bekleed voor hoge betrouwbaarheid, verminderde spaanwrijving en betere weerstand tegen hoge temperaturen.

Klemwigklemmen zorgen voor betere snijplaatklemming en beschikken over inwendige luchtkoelkanalen die zorgen voor een optimale spaanafvoer en warmteregeling.

De metrische reeks omvat freeslichamen met RP 1204 voor vlakfrezen en zittingen in diameters van 32 tot 50 mm. Frezen met RN 1207 en RN 1204 voor vlakfrezen zijn verkrijgbaar in diameters van 32 tot 125 mm. Het Engelse assortiment (imperial) omvat diameters 2,0″, 2,5″ en 3,0″.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven