Seco biedt nieuwe Steadyline-gereedschappen aan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Seco biedt nieuwe Steadyline-gereedschappen aan

(Foto Seco Tools)

Het trillingsdempende gereedschapssysteem Steadyline van Seco Tools omvat nu ook draai-/kotterbaren met een diameter van 60 mm en 80 mm. Deze bieden een betrouwbare kant-en-klare oplossing voor een hogere productiviteit bij grote en diepe boorbewerkingen. Deze grotere maten zijn ideaal voor gebruik in olie- en gastoepassingen, alsook voor algemene bewerkingen van werkstukken waarvoor uitsteeklengtes tot 600 mm met baren van 60 diameter, of tot 800 mm met baren van 80 diameter nodig zijn. 

De Steadyline draai-/kotterbaren met een grote diameter zijn voorzien van een BA-koppeling en ook van een BA-adapter om GL50-draaikoppen te kunnen monteren. De gepatenteerde en veelzijdige GL-koppeling van Seco fungeert als een meerlobbige interface met taps vlak voor centreernauwkeurigheid, 100 procent herhaalbaarheid en snelle wisselingen van gereedschapkoppen. Dankzij de GL-koppeling kunnen met dezelfde baar zowel statische als roterende bewerkingen worden uitgevoerd.

Absorbeert trillingen

Het geavanceerde trillingsdempingssysteem van Steadyline-gereedschappen absorbeert trillingen voordat zij zich door de baar verspreiden. Zodra een draaibaar is ingesteld, kunnen gebruikers gereedschapskoppen monteren en hermonteren zonder dat het gereedschap opnieuw moet worden afgesteld. Steadyline is verkrijgbaar in de baarmaten 6xD, 8xD en 10xD en in een verscheidenheid aan types, waaronder Seco-Capto C6, C8 en HSK-T. Het systeem omvat ook compacte kotterkoppen met de GL-koppeling, en bovendien zijn de baren en koppen voorzien van koelkanalen voor een optimale
spaanafvoer.

Meer info

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven