Schunk wint Hermes Award 2017 met collaboratieve grijper • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schunk wint Hermes Award 2017 met collaboratieve grijper

Schunk werd tijdens de Hannover Messe 2017 uitgeroepen tot winnaar van de Hermes Award. (foto: Hannover Messe)

Dit jaar is Schunk, specialist in spantechniek en grijpsystemen uitgeroepen tot winnaar van de Hermes Award, één van de meest prestigieuze industriële technologieprijzen ter wereld. De prijs voor de collaboratieve grijper werd uitgereikt tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe door de minister van Onderwijs en Onderzoek, Prof. Dr. Johanna Wanka.

‘De prijswinnende oplossing van het bedrijf ondersteunt de samenwerking tussen mensen en robots. Het vormt daarmee een essentieel onderdeel van smart industry en past daarmee perfect in de Hannover Messe, waar de ontwikkelingen rond Industry 4.0 ook dit jaar een sleutelrol spelen”, zegt Dr. Jochen Köckler als bestuurslid van de Deutsche Messe verantwoordelijk voor de Hannover Messe.

Intelligent modulair grijpsysteem

De JL1 co-act-grijper van Schunk is een intelligent modulair grijpsysteem dat in staat is om direct samen te werken en te communiceren met de mens. Het geïntegreerde sensorsysteem registreert menselijke benaderingen en kan een toestand-afhankelijke reactie geven. Indien de grijper onbedoeld een mens raakt, wordt de kracht van de grijper bovendien automatisch beperkt om zeker te stellen dat de grijper geen letsel toebrengt.
De grijper kan voorwerpen met diverse vormen vastnemen en onder verschillende hoeken monteren. De grijpvingers zijn in staat om grijpkrachten te meten en hebben tactiele sensoren zodat ze zeer adaptief en responsief werken. Twee camerasystemen in de grijper zorgen er daarnaast voor dat de omgeving in 3D kan worden gezien, wat bijdraagt aan het detecteren van werkstukken.

Lees ook:

Collaboratieve handzame grijper voor co-bots

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven