Schunk spanner voor vijfassige bewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schunk spanner voor vijfassige bewerking

De nieuwe NC-spanner Kontec KSX van Schunk is een compact en goed bereikbaar spansysteem geschikt voor simultaan vijfassige bewerkingen. De spankrachten zijn instelbaar tussen 4 kN en 40 kN, rechtstreeks gemeten aan het werkstuk.

Het steunvlak op een hoogte van 211 mm zorgt ervoor, dat het werkstuk vanaf alle kanten gemakkelijk toegankelijk is. Met een enkele hendelverdraaiing is het werkstuk snel trillingvrij en herhalingsnauwkeurig gespannen. Omdat de spanning op de trekking volgt, wordt de buigbelasting op het basislichaam sterk verminderd. Daarnaast wordt met de lange geleiding en de opstelling van het klemmechanisme een stijve, vormvaste spanning bereikt – ideale omstandigheden voor een precisiebewerking aan twee zijden.

 

 Schunk Kontec KSX

Zowel de besturing als het verstelmechanisme van de klem zijn volledig omsloten en dus tegen spanen, vuil en koelvloeistof beschermd (foto: Schunk-Intec)

 

Het voorkomt ook dat zich in het gemakkelijk te reinigen ontwerp, spanen nesten vormen. De Kontec KSX past naadloos in de modulaire systemen voor het efficiënt klemmen van werkstukken. Zo kunnen bijvoorbeeld de spanbouten van het nulpunt spansysteem Vero-S in de bodemconstructie van de vijfasssige klem gemonteerd worden. In combinatie met het nulpunt spansysteem kan hij snel en met maximale herhalingsnauwkeurigheid op de machinetafel vervangen worden. Het klembereik van Kontec KSX bedraagt 0 mm tot 250 mm, met trekstangen- en bodemconstructieverlengingen kan dit worden uitgebreid tot maximaal 749 mm. Schunk Intec in ’s-Hertogenbosch is een dochteronderneming van Schunk GmbH in Duitsland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven