Schunk robotkoppeling voor pallethandling • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schunk robotkoppeling voor pallethandling

Speciaal voor het geautomatiseerd laden van metaalbewerkingsmachines heeft Schunk een slanke, lichtgewicht koppeling ontwikkeld, die een palletlading zeer dicht bij de machinetafel mogelijk maakt. Door deze Vero-S NSR blijft in de machine veel ruimte over voor het werkstuk en de axiale bewegingen.

Met een eigen massa van 1,6 kg (maat 160) genereert de robotkoppeling met een trekkracht van maximaal 15 kN, een uitzonderlijk stijf systeem. Er zijn draaimomenten tot 1600 Nm overdraagbaar en de koppeling is geschikt voor de handling van zware pallets tot 350 kg (400 mm x 400 mm). Om een optimale balans van stijfheid, sterkte en gewicht te bereiken, hebben de ontwikkelingsingenieurs van Schunk de onderdelen buiten het krachtspel in aluminium uitgevoerd en de onderdelen in het krachtspel zijn van gehard staal. De vergrendeling van de module is vorm- en zelfsluitend.

 

Schunk robotkoppeling

De robotkoppeling Vero-S NSR maakt een efficiënte benutting van de machine en een betrouwbare palletwissel mogelijk (foto: Schunk)

 

Met een pneumatische systeemdruk van 6 bar kan de module ontgrendeld worden. Dit vereist geen gesmeerde lucht. Openen, sluiten en de aanwezigheid van pallets worden door inductieve naderingsschakelaars bewaakt zodat het hele wisselproces kan worden gecontroleerd. Tegen spanen en koelvloeistof is de vormgesloten module volledig afgesloten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven