Ga naar hoofdinhoud

Schunk CoLab nu ook in Nederland

General manager Guido Segers (Schunk Nederland) (midden) knipt het lint door en opent daarmee officieel het nieuwste Schunk CoLab in ’s-Hertogenbosch (foto's: Kelly Borkus).

In ’s-Hertogenbosch is het eerste CoLab van Schunk in Nederland officieel geopend. In dit robotapplicatiecentrum kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen en deze laten valideren door Schunk-experts.

De wereld van robotica groeit snel, stelt het bedrijf. In het CoLab ondersteunen applicatie-ingenieurs de klanten van Schunk om het maximale te halen uit automatiseringstaken die ze willen invoeren. Daar kunnen ze applicaties zonder risico testen voor ze tot koop overgaan.

Meest geschikte combinatie

Schunk wil met het CoLab de stap voor klanten naar digitale bewerking gemakkelijker maken, met een productieomgeving die de realiteit zo dicht mogelijk benadert. 

Samen met de experts van het bedrijf worden de vereisten geanalyseerd. Dan wordt de meest geschikte combinatie van handling, gereedschapsopname en werkstukopspanning en bewerkingscomponenten geselecteerd.

Daarna worden de optimale parameters gevalideerd in een praktijktest. Eventuele risico’s worden geminimaliseerd vóórdat de oplossing in het daadwerkelijke productieproces bij de bedrijven zelf wordt geïmplementeerd.

Veel verschillende opties

In het CoLab is daadwerkelijk te zien dat er veel verschillende opties zijn. Gebruikers kunnen de voor- en nadelen van verschillende grijptechnieken testen op verschillende soorten robots.

Haalbaarheidsstudies en videodocumentatie bieden ook ondersteuning bij het bereiken van de optimale automatiseringsoplossing.

Demonstraties met partners

Voor de opening had Schunk drie verschillende demonstraties voorbereid om het potentieel van haar CoLab zo goed mogelijk te illustreren. Hiervoor werkte het bedrijf samen met de robotpartners Universal Robots, Fanuc en Techman.

“Ons CoLab is een multifunctionele ruimte die het ook mogelijk maakt om gezamenlijke evenementen met partners te houden”, verklaarde Ingrid Heeren, marketeer bij Schunk Nederland, bij de opening van het CoLab.

Toepassingsgebieden Schunk-technologieën

De focus in het CoLab ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden met betrekking tot de nieuwe Schunk-technologieën.

“Het CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën”, aldus Heeren.

“Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen.” Behalve persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven