Schuler verkoopt Body Panel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler verkoopt Body Panel

Schuler Pressen GmbH gaat de voormalige business unit Body Panel afstoten. Deze tooling-activiteiten voor de auto-industrie worden vanaf 28 februari  overgenomen door een strategische investeringsgroep uit München. De partijen kwamen overeen het aankoopbedrag niet naar buiten te brengen.

Navigator Capital GmbH en Accursia Capital GmbH nemen met Body Panel 2 Duitse locaties over, in Göppingen en Weingarten, en in totaal 200 medewerkers. De 2 nieuwe eigenaren gaan de activiteiten als Cartec Tooling GmbH onderbrengen bij het Deutsche Werkzeugbau (DWB). Hier zit ook Gebr. Rath Werkzeugbau dat de investeerdersgroep in 2018 al had overgenomen van Linde+Wiemann.

Cartec is vooral gespecialiseerd in gereedschappen/machines voor de productie van de buitenzijde van carrosserieën van voertuigen. Met de overname wordt het productaanbod van Gebr. Rath Werkzeugbau flink uitgebreid. Deze zijn ontworpen voor zware materialen voor de auto-industrie.

‘Acute marktproblemen’

“We zochten intensief naar de beste oplossing voor onze gereedschapsmakers”, zegt Schuler-topman Domenico Iacovelli. “In het toekomstige netwerk van Deutsche Werkzeugbau hebben deze specialisten betere kansen om zich op langere termijn te kunnen ontwikkelen en te kunnen groeien, ongeacht alle acute marktproblemen.”

“Aan de andere kant kan de Schuler Pressen GmbH nog sterker inzetten op de oorspronkelijke kernactiviteit door zich te concentreren op het bouwen van persen en service. De onderdelen in de Schuler Group die tools blijven maken, worden gebundeld en blijven goed gepositioneerd binnen ons dochterbedrijf Aweba. ” 

De groep investeerders gaat voor een internationaal industrieel bedrijf voor de lange termijn, met een focus op de productiesector. Dat gaf Martin Scheiblegger, co-partner en directeur van Accursia Capital, aan. Het maken van gereedschappen/machines maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. 

‘Ondanks crisis is groei mogelijk’

“Ongeacht de huidige crisis in de auto-industrie, hebben de Duitse fabrikanten aantrekkelijke groeimogelijkheden in de komende jaren vanwege hun uitstekende competentie en klantrelaties”, zegt Dr. Jochen Brinkmann, directeur van de Deutsche Werkzeugbau Group en Navigator Capital.

Hij geeft aan dat Schuler’s toolmaking-activiteiten en de werknemers ​​hoog staan aangeschreven in de markt. “We willen deze positie verder ontwikkelen en er op zakelijk gebied voor de lange termijn in investeren.”

Cartec Tooling GmbH en Gebr. Rath Werkzeugbau blijven juridisch onafhankelijke bedrijven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven