Ga naar hoofdinhoud

Schuler ‘timet’ smeedproces

De MSE 2000 houdt de cyclustijd zo kort mogelijk (foto: Schuler).

Schuler presenteert op de EMO de nieuwe MSE 2000: een servo-smeedpers die de cyclustijd zo kort mogelijk weet te houden en de belasting op matrijs en werkstuk omlaag brengt. Dit door de smeedprocessen goed te timen: volgas bij de bewerking, langzamer bij het spuiten en een snelle afvoer van de delen. Hierdoor wordt de productiviteit tijdens het smeden verhoogd.

De MSE 2000 kan in dezelfde tijd duidelijk meer onderdelen produceren dan gangbare smeedpersen, geeft het bedrijf aan. Dat komt omdat bij conventionele mechanische persen de duur van het proces wordt bepaald door de langzaamste schakel erin.

ServoDirect

De MSE 2000 maakt gebruik van ServoDirect-technologie waardoor dit probleem tot het verleden behoort. Daarnaast gaat de matrijs langer mee, omdat deze lager belast wordt, terwijl de energiebehoefte van de hele machine verminderd is. Dit is door het gebruik van vier hoogdynamische servomotoren in het kopstuk van de 2.000 ton sterke smeedpers. Verder draaien de twee excentrische wielen in het kopstuk in tegengestelde richting, waardoor de machine soepeler loopt

Bij het uitwerpen van het werkstuk is er geen mechanische koppeling, zoals in eerdere persen, maar een aparte servomotor die de flexibiliteit van de verdere afvoer van het werkstuk verhoogt.

Schuler heeft deze smeedpers ontwikkeld voor een vooraanstaand smeedbedrijf. Een eerste exemplaar zal naar verwachting eind dit jaar bij het bedrijf in gebruik worden genomen

Schuler, hal 15, stand E29

Voorbeschouwing

Metaal Magazine zal aanwezig zijn op de EMO in Hannover om verslag te doen.
Het vakblad heeft een extra dik (70 pagina’s!) voorbeschouwingsnummer uitgebracht.
Neem een abonnement

Bekijk ook:

      NIEUW

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven