Schuler Smartline voor meer efficiëntie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler Smartline voor meer efficiëntie

Schuler introduceert een nieuwe generatie snellooppersen die geoptimaliseerd zijn voor de productie van blikpakketten voor energiezuinige elektromotoren. Deze Smartline persen worden voor het eerst gepresenteerd op de Blechexpo in Stuttgart (D), die van 6 tot en met 9 juni wordt gehouden.

De nieuwe generatie Smartline snellopers die Schuler op de Blechexpo 2011 toont, hebben tussen de 10% en 30% meer output en dat bij grotere tafellengtes tot maximaal 3300 mm. De grotere opspanoppervlaktes maken het gebruik mogelijk van grotere volgstempels, zodat er blikpakketten met complexere geometrieën gemaakt kunnen worden. Schuler speelt daarmee in op de Europese wetgeving, die eist dat vanaf juni 2011 elektromotoren energiezuiniger moeten zijn.

 

Meer dunnere plaat

“Kijken we naar de te verwerken materiaalsterktes, dan is het duidelijk dat het aandeel dunnere plaat zal toenemen. Dunnere plaat in blikpakketten zorgt voor minder magnetiseringsverliezen en een hogere efficiëntie in de elektromotoren,” legt Hans Dieter Jung, afdelingsmanager van het marktsegment Drives&Generators van Schuler Pressen uit. “In de toekomst zullen de eisen met betrekking tot de grootte van de stempels verder stijgen, want moderne elektromotoren worden gebaseerd op steeds complexere vormen. Bovendien blijft er de druk op productiekosten, omdat de internationale concurrentie verder toeneemt.”

 

Schuler355

De Smartline snellopers van Schuler zijn geoptimaliseerd voor het persen van blikpakketten (foto’s: Schuler)

 

Maar grootte van de stempel en aantal slagen zijn maar een deel van het geheel. De eigenlijke intelligentie van de Smartline zit in de verbinding tussen de mechanische componenten en de besturing. Schuler heeft met de Smartline een manier gevonden om de slijtage van gereedschappen fors te verminderen. De intelligente besturing regelt de slag van de bovenstempel op 1/100 mm nauwkeurig. Hiermee kan dunnere plaat geperst worden en is de slijtage ook minimaal. Dit komt mede door de spelingvrije geleidezuilen en het stijve gietijzeren persframe.

 

Schuler wordt in Nederland ten zuiden van de Maas vertegenwoordigd door Pack Marketing in Brecht (B) en ten noorden van de Maas door Technisch Bureau Kleijnen & van Balen in Purmerend.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven