Schuler perslijnen voor massa- en serieproductie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler perslijnen voor massa- en serieproductie

Met 23 slagen per minuut is de Servoline 23 de snelste perslijn van Schuler. Automatisering is een belangrijk middel om een hoge productiecapaciteit te behalen (foto: Schuler)

Een economische massaproductie aan de ene kant en de steeds kleinere series aan de andere kant: dit zijn de twee uitdagingen waar veel industrieën, zoals de autoindustrie,  tegenwoordig mee worden geconfronteerd. Schuler uit Göppingen(D) biedt voor dit probleem een oplossing.

De Servoline van Schuler is nu beschikbaar in verschillende versies en snelheden. De capaciteit – afhankelijk van de vervaardigde onderdelen en de apparatuur van het systeem – varieert van twaalf tot 23 slagen per minuut. De snelle lijnen zijn al gevestigd in de markt en sinds kort heeft Schuler het Servoline bereik uitgebreid naar onder met de Servoline 12 en 14.

De servoline 12 en 14 zijn gericht op klanten die willen profiteren van de basisfuncties van de servodirect-technologie, maar een gemiddeld productievolume nodig hebben. De Servoline 16 en 18 zijn geschikt voor grote productieaantallen. Toch houdt het programma hier niet op. Met de Servoline 23 heeft Schuler een snelle perslijn op de markt gezet die compacter is dan de Servoline 18, maar qua automatisering veel uitgebreider is uitgevoerd. De Servoline 23 behaalt 23 slagen per minuut en is geschikt voor het produceren van carrosseriepanelen, motorkappen, deuren en structurele onderdelen.

Automatisering maakt onderscheid

Snelheid en productiecapaciteit hangen grotendeels af van automatisering. Bij de Servoline 23, 18 en 16 zorgt de Crossbar Feeder van Schuler voor het transport van onderdelen. De maximale productiecapaciteit van de Servoline 14 en 12 is sterk afhankelijk van de Crossbar Roboter 4.0 van Schuler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven