Schuler-perslijn voor Mini in Swindon • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler-perslijn voor Mini in Swindon

Gevormde en geassembleerde carrosseriedelen voor Mini in Swindon.

Schuler gaat voor automerk Mini een servo-perslijn met 6 stations leveren voor het vormen van carrosseriedelen in het Zuid-Engelse Swindon. De lijn met een totale perskracht van meer dan 10.000 ton sluit goed aan bij de bestaande lijnen in de productielocatie, waardoor een maximale flexibiliteit kan worden bereikt.

De nieuwe lijn krijgt een capaciteit van 18 slagen per minuut. Dit garandeert de noodzakelijke productiviteit.

Bovendien biedt de ServoDirect-technologie de best mogelijke kwaliteit voor de gevoelige buitenste carrosseriedelen uit staal en aluminium, meldt Schuler.

In 2009 heeft Schuler de eerste servo-perslijn geplaatst bij BMW, het moederbedrijf van Mini, in Leipzig. Sindsdien is de ServoDirect-technologie de standaard geworden, aldus Schuler.

Lader en 6 stations

Aan de voorkant van de lijn voor Mini in Swindon bevindt zich de lader die plaatmetaal het proces in voert. Na centrering worden de delen gevormd in een 2500 tons servo-pers.

De nieuwe lijn krijgt een capaciteit van 18 slagen per minuut (foto’s: Schuler).

In de 5 daaropvolgende stations vinden diverse snij- en vormprocessen plaats om stapsgewijs, maar wel gelijktijdig 4 carrosseriedelen met hoge precisie te produceren.

De doorvoerprocessen in het vormproces kunnen individueel worden aangepast aan het betreffende onderdeel, het gereedschap of het transport van de delen.

Mini-productie

De derde generatie van de Mini werd in 2014 op de markt gebracht. In Swindon worden geperste delen en kleinere assemblages gemaakt. De motoren komen uit Hams Hall, nabij Birmingham. Sinds 2014 worden er behalve in Oxford ook bij VDL Nedcar in Born Mini’s geproduceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven