Schuler onthult perslijnrobot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Schuler onthult perslijnrobot

Schuler onthulde de Crossbar Robot 4.0 bij het nieuwe Automatisering TechCenter in Gemmingen (foto's: Schuler)

Schuler onthult een nieuwe generatie robots voor de automatisering van perslijnen. De Crossbar Robot 4.0 wordt gebruikt om delen van het ene stadium van de perslijn naar het volgende stadium te brengen. Het systeem kan vier delen per keer van de ene matrijs, eventueel draaien of in een andere positie brengen en in de volgende matrijs plaatsen.

De Crossbar Robot 4.0 is 50% lichter en daardoor 20% dynamischer dan zijn voorganger. Daarnaast zijn de prestaties van de robot ook verbeterd. De eenvoudig te programmeren Crossbar Robot is ontwikkeld voor het automatiseren van conventionele mechanische en hydraulische persen.Een gewijzigde aandrijfsysteem met twee motoren en een nieuwe transmissie heeft een belangrijke impuls gegeven aan de gewichtsbesparing en de snelheid van de robot. De maximale belasting (inclusief tooling) is echter onveranderd op 90 kg. Dankzij een energie management systeem met geïntegreerde terugwinning van energie, is de energie-efficiëntie van de robot ook verbeterd met 20%.

 Grote afstanden

De Crossbar robot wordt gemonteerd aan het plafond en kan door een geleiding een weg afleggen tussen persen tot maximaal 10 m. De robot is gebaseerd op een zesassige industriële robot die Schuler heeft uitgebreid met nog eens twee extra assen. Dit verhoogt de wendbaarheid en flexibiliteit aanzienlijk.

Schuler's Crossbar Robot 4.0 kan 15 delen per minuut verplaatsen en is daarmee sneller dan zijn voorganger
Schuler’s Crossbar Robot 4.0 kan 15 delen per minuut verplaatsen en is daarmee sneller dan zijn voorganger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven