Nieuws

Schuler neemt Farina Presse over

Farina-persen (foto: Schuler).

Schuler heeft het Italiaanse Farina Presse overgenomen. Met de overname van deze fabrikant van persen en smeedlijnen breidt Schuler het eigen productportfolio op het gebied van smeed- en  enkelslags persen uit.

De overname maakt dat Schuler haar marktpositie in de mid-range, qua prijs en performance verstevigt.

Ook verwacht het bedrijf, met het hoofdkantoor in het Duitse Göppingen, voordeel te behalen uit de flexibiliteit en gunstige kostenstructuren van een kleine perslijnspecialist als Farina Presse.

“Farina Presse heeft al interessante klantengroepen in Europa en zal in de toekomst, samen met Schuler, ook klanten bedienen in Azië, en Noord-Amerika”, stelt Schuler-CEO Domenico Iacovelli.

‘Groeiperspectief’

De persenfabrikant uit het Noord-Italiaanse Suello krijgt als lid van de Schuler Group groeiperspectief vanwege de toegang tot internationale markten.

Ook krijgt het Italiaanse bedrijf zo de beschikking over het wereldwijde distributienetwerk van Schuler voor de eigen producten. De producten van Farina Presse blijven onder de eigen merknaam actief.

Farina Presse haalde vorig jaar met iets meer dan 40 medewerkers een omzet van 21 miljoen euro. Het bedrijf heeft persen tussen de 750 en 8000 ton, vooral voor klanten in Italië, Spanje en Duitsland, en is met name specialist in de automotive.

Schuler behaalde in fiscaal jaar 2017 een omzet van 1,2 miljard euro. Na de overname van gereedschapsfabrikant Aweba (in 2016) en een meerderheidsbelang in de Chinese persenfabrikant Yadon (in 2015) is Schuler wereldwijd met ongeveer 6600 werknemers aanwezig in 40 landen. Het bedrijf is zelf in meerderheid eigendom van de Oostenrijkse Andritz Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven